Ilinca Vandici nu a stat prea mult pe ganduri si a recunoscut: „Beau apa de la robinet, e cea mai buna“

Publicat: 03 oct. 2016, 10:57 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Ilinca Vandici nu a stat prea mult pe ganduri si a recunoscut: „Beau apa de la robinet, e cea mai buna“

Ilinca Vandici, prezentatoare emisiunii „Bravo, ai stil”, de la Kanal D, bea apa de la robinet, ba mai mult, e de parere ca in Bucuresti este cea mai buna apa potabila. Apreciata prezentatoare a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj in acest sens.

”Multa vreme am crezut ca la Oradea este cea mai buna apa de baut. Acum insa, pot spune cu mana pe inima ca cea mai buna apa din tara este la Bucuresti”, a scris frumoasa prezentatoare de televiziune. Ea a postat si doua fotografii in care apare cu un pahar de apa in mana, la bucatarie.Din ce in ce mai multi fac aceasta alegere. Si asta pentru ca apa in Bucuresti este de calitate, dupa cum spun specialistii.”Societatea care furnizeaza acest serviciu raspunde pentru calitatea apei furnizate prin reteaua publica, adica pana la contorul de bransament: al blocului sau al casei. Calitatea apei este controlata automat, continuu si permanent pe fluxul de productie, urmarindu-se parametri fizici, chimici, biologici si microbiologici, in 43 de de puncte. Daca apare o problema, uzina se blocheaza, NU IESE APA CARE NU E BUNA DE BAUT DIN uzinele de apa.
In reteaua de distributie se fac analize in 56 de locuri, stabilite de catre Directia de Sanatate Publica si de reglementatorul tehnic. Exista un laborator separat pentru aceste analizate.
Anual se analizeaza intre 17 si 55 parametri pentru peste 5000 de probe. In plus, se verifica apa la punerile in functiune a unor tronsoane noi, sau inlocuiri in reteaua de distributie a apei potabile si la sesizarile clientilor.

Revenind la problema imobilelor, dupa bransament, instalatiile sunt proprietatea privata a bucurestentilor, pe care acestia o intretin dupa cum considera. Vechimea instalatiilor interioare si materialele din care sunt realizate influenteaza calitatea apei potabile.Pentru a sprijini consumatorii, Apa Nova Bucuresti va lansa un program pilot prin care va finanta o buna parte din costurile necesare schimbarii instalatiilor interioare ale imobilelor. Ulterior, proiectul ar putea fi preluat de autoritati si extins (ideal cu fonduri europene), dupa modelul reabilitatii termice a blocurilor. Este important de notat faptul ca multe imobile din Bucuresti sunt mai vechi de 30-50 de ani, instalatiile sunt cele de la constructie si au durata de viata depasita, ceea ce reprezinta o problema de sistem. Mai mult, in perioada comunista s-au folosit tevi din materiale care nu corespund cerintelor pentru o apa potabila de calitate.

Desi tratamentul cu ozon si clor elimina cele mai importante riscuri, adica bacteriile care pot cauza boli, vechimea instalatiilor, materialele din care sunt facute, intretinerea si utilizarea de multe ori incorecta, afecteaza calitatea apei si a serviciilor in general. Statul a dat legi si hotarari de guvern prin care stabileste parametrii pentru apa potabila si programul de verificare.

In Bucuresti sunt indeplinite toate obligatiile prevazute in Contractul de Concesiune si in Caietul de Sarcini si se respecta prevederile reglementarilor aplicabile.”

Publicat: 03 oct. 2016, 10:57 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă
×