EXCLUSIV | Ilinca Vandici, emoții pentru fiul ei! Zian începe clasa 0! De ce nu i-a cumpărat încă lucrurile pentru școală: “Ca să știe ce înseamnă responsabilitatea” + În ce condiții acceptă campanii online cu fiul!

Publicat: 07 sept. 2023, 12:38 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Ilinca Vandici, emoții pentru fiul ei, Zian! Micuțul începe școala peste doar câteva zile.

Ilinca Vandici, emoții pentru fiul ei, Zian! Prezentatoarea “Bravo, ai stil!” își duce băiețelul la școală din septembrie, în clasa 0.

Prezentă la evenimentul de lansare al noului serial “Secrete de familie”, de la Kanal D, vedeta tv ne-a dezvăluit a făcut cumpărăturile pentru anul școlarîn proporție de 80%. Restul, vrea le facă împreună cu micuțul Zian, după ce se întoarce din vacanța de la bunici!

Ilinca Vandici, pregătiri pentru școală. Fiul ei intră în clasa 0

Ilinca, cum a fost finala “Bravo, ai stil!”? Vreau să-mi descrii de acolo din platou, emoția.

A fost una dintre cele mai emoționante și incendiare, aș putea spune, finale, de până acum. Fetele au avut emoții uriașe și ce a fost… dacă vrei, în plus, tot sezonul ăsta, și nu neapărat în finală, a fost că real s-au simțit trăirile și emoțiile lor. Adică și până acum, dar nu știu de ce mi s-a părut, mult mai intense sezonul ăsta și în finala asta.

Fetele au fost super pregătite, au fost clipe, zic eu, de neuitat pentru ele, chiar o seară de neuitat pentru ele. Bineînțeles că aștepta toată lumea cu sufletul la gură “Stop Vot” și anunțul câștigătoarei Alexandra, pe care o felicit și cu această ocazie. A fost o finală neașteptată.

Ai avut emoții?

Bineînțeles, dar întotdeauna am! Am aproape în fiecare emisie, nu neapărat în finală. Mă rog, în finală, cu atât mai mult cu cât intrăm în direct și pentru că eu nu sunt neapărat obișnuită cu emisiunile în direct, adică Bravo, nefiind o emisiune în direct atunci cumva simt, parcă și mai mult presiunea, tensiunea.

Am avut și eu emoții și pentru ele, mai ales că, repet, le-am simțit și, vorba aia au crescut sub ochii mei acolo. Dar m-am bucurat foarte tare pentru fiecare în parte. Și cel mai important e că ele pleacă cu amintiri frumoase și cu o evoluție frumoasă, și o dezvoltare frumoasă de acolo.

Și asta până la urmă, înseamnă menirea noastră în cadrul show-ului, să le ajutăm să se dezvolte și să urce până unde vor ele.

Ilinca Vandici, vacanță la mare cu fiul ei, Zian: „Am făcut capele, am făcut bisericii, am făcut Titanic, am făcut castele, am făcut fortărețe, am făcut piscine. Am construit”

Spune-mi, vacanță ai avut?

Am avut înainte de marea finală, noi am avut un pic de vacanță, am filmat în avans și atunci am putut să plecăm un pic în vacanță. Am fost cu copilul la mare bineînțeles, unde am stat destul de mult. Ne-am bălăcit, ne-am distrat, ne-am bronzat și, ca să zic așa, ne-am și relaxat.

Am fost în Venus, la un resort pentru copii, tot pe litoralul românesc și l-am ales special pentru faptul că era dedicat copiilor. Era mâncare pentru copii, erau tobogane, piscină mică, încălzită cu apă încălzită, plaja foarte aproape, gustări toată ziua. A fost o alegere potrivită pentru pentru copii.

Bineînțeles că m-am relaxat și eu lângă el, ne-am jucat. Am construit cât cred că n-am construit niciodată până acum anul ăsta. Parcă a fost focusat pe a construi în nisip. Până acum se bălăcea, se mai juca cu mașinuțele, însă anul ăsta vrut să construim. Și am construit de am zăpăcit nisipul și plaja. Am făcut capele, am făcut bisericii, am făcut Titanic, am făcut castele, am făcut fortărețe, am făcut piscine, da, deci am construit. Da, i-a plăcut.

Fiul Ilincăi Vandici, în vacanță la bunici

Tu ești la lansarea al noului serial de la Kanal D, “Secrete de familie”, ce poate fi urmărit săptămânal, de miercuri până vineri, de la ora 20:00. Fiul tău, Zian, este tot în vacanță?

Da, el încă e în vacanță. După ce ne-am întors de la mare, am mai stat câteva zile și l-am dus la mama la Oradea, în vacanță la bunici. Am obișnuit ca în fiecare an să-l duc acolo câteva zile, o săptămână cât dorește el să stea. Pentru că eu știu, din experiența personală, că îmi plăcea foarte tare să mă duc la bunici în vacanță.

Mai ales în vacanța de vară. Si atunci aș vrea cumva să îi creez și lui treaba asta și amintirile ulterioare de acolo. Și parese că îi place foarte tare, pentru că practic, nu vrea să se întoarcă acasă. Noi mai avem un pic și începem școala. Practic, luni începem școala, îți dai seamaîl răsfață, dar toată lumea îl răsfață. Și bunicii de la București îl răsfață, și bunica de la Oradea, mama. Îl răsfață toată lumea.

După vacanțele petrecute la bunici se întoarce acasă răsfățat?

Păi da, se întoarce răsfățat. Dar el e un copil care se adaptează foarte repede, se mulează foarte ușor. Ok și dacă a stat o săptămână jumătate cu bunica… și l-a răsfățat poate prea mult… Iți dai seamabunica nu ține cont de regulile pe care eu le impun. Si nici nu vreau să țină cont sincer că da, e vacanță, dar e la bunici, regulile lasă că le impun eu, știu eu în ce fel și în ce manieră să o fac. Și e în regulă, îl dau pe brazdă una-două.

Ilinca Vandici, emoționată: „Incepem școala, intrăm în clasa zero. Nu mă întreba când a trecut timpul”

E cu emoții mari, repet, că începem școala, intrăm în clasa zero. Nu mă întreba când a trecut timpul. Nu știu când a trecut timpul, am băiat mare. Tocmai de aia îl aștept acasă pentru că vreau să mă duc cu el să cumpăr. Să își aleagă el stiloul, creionul, radierea, caietele, ce dorește el. Vreau să-și aleagă el ghiozdan. Vezi, eu mă gândeam că iau un ghiozdan pe rotile, pe rotițe din alea. Nu trebuie să iau ghiozdanul, nu că nu vrea, am primit feedback că ne trebuie ghiozdan, normal, fără rotițe. Și atunci am așteptat să am toate informațiile.

Acum am informații, dar n-am copilul, cum ar veni (râde – n.r.). Aștept să vină copilul ca să mă pot duce la cumpărături. Trebuie să mai cumpăr uniformă. Dar în mare le-am luat pe toate. Sunt doar micii detalii pe care vreau neapărat să le fac împreună cu el, ca să știe ce înseamnă responsabilitatea. Să aibă grijă de ele, să-și aleagă ce îi place și să începem așa cum se cuvine o noua etapă.

Ai emoții

Mari! Sunt fiartă de 2 săptămâni, de 2 săptămâni, de când mi-am dat seamagata începem. Sunt așa… “ce facem, ce facem, ce facem”. Parcă nu-mi vine să cred cum a trecut timpul efectiv. Deci când stau să mă gândesc…. Întreabă toată lumea “cum începe școala?”, “Măi, începe școala”. Nu-mi vine să cred. Îmi aduc aminte de mine… bine, la noi nu era clasa zero… Îmi aduc aminte de mine în clasa I, Doamne! Deci da, am băiat mare practic.

Își schimbă Ilinca Vandici programul odată cu începerea școlii lui Zian, fiul ei?

Trebuie să schimbi și programul pe care îl ai, odată cu începerea școlii lui Zian?

Nu pentru că se ține cam același program ca și la grădiniță. Adică undeva dimineața, între 8 și 8.30 trebuie să-l las la școală și îl iau undeva după-amiază, pe la 4, cu After school.

Mă rog, activitățile after school pe care le faci acolo tot împreună cu colegii. Lucru care îmi place pentru că îi place foarte mult să se joace cu copiii. Si, uite, încerc să caut tot felul de prieteni, de familie, prietenele mele care au copii, să reușim să ne punem programul de așa natură încât să-l duc în permanență când avem timp liber să se joace cu cineva.

De mine e sătul, vorba aia, de 6 ani tot cu mine se joacă. Bine, n-am stres cu el. Pe el, și la locul de joacă dacă mergem, una-două își face prieteni, adică nu e asta nicio problemă.

Pentru toamnă, ce noutăți mai ai?

Deocamdată abia ce respir și eu, am gură de aer. Nu ești genul care stă… Sigur face tu ceva, lucrezi la un proiect… Nu e de stat degeaba, nu stau. Tocmai și astăzi vin de la filmările unui nou episod, podcast-ul “Te ascult”, care merge în continuare. Si merge foarte bine și din ce în ce mai bine. Începe să se întoarcă și lumea din vacanță și atunci o să poți să filmezi și mai mult. Pentru că am și invitații, practic, perioada asta a fost un pic stresant, pentru că toată lumea era plecată în vacanță.

Pe lângă asta, mai am proiectele pe care le am bineînțeles și campaniile cu clienții din online și gândesc lucruri frumoase, le gândesc și le și materializez. N-am nimic de anunțat exact în momentul ăsta, dar important este că da, mă implic și gândesc lucruri frumoase.

Ilinca Vandici, campanii online cu fiul ei

Cât timp aloci pentru campaniile online, am înțeles că se muncește destul de mult.

Bineînțeles. Depinde de campanie. Da și nu. Iți spun de ce. Eu am o echipă cu care lucrez pe partea asta și atunci cumva tot brainstormingul noi îi facem împreună. Adică noi primim de la client care este produsul, mă rog, de fapt, lucrurile sunt altfel. Primim de la client produsul, îl testez, văd ce și cum stă, cu o lună 2 înainte, decidem dacă facem sau dacă nu facem.

După care ne luăm un brief de la client. Important este să știm ce își dorește clientul pentru colaborarea respectivă. După care, împreună cu echipa stăm și gândim, ne luăm referințe din străinătate și gândim care e modalitatea în care prezentăm produsul respectiv. Orii de video-uri, ori foto etc.

Iar în funcție de asta, stabilim o zi de filmare, ne aducem tot ce e necesar și facem, creăm conținutul. Adică nu e mare-mare bătaie de cap pentru mine, cel puțin asta pentru am o echipă și pentru că sunt foarte organizată și eu știu exact. În momentul în care noi am decis că facem asta, păi atunci noi scriem pe mail tot: “ai nevoie de ținută albă, pantofi negri, machiaj puțin sau make-up, no make-up, sau ruj roșu sau evităm culorile alea”.

Adică noi știm exact în momentul în care stabilim ziua de filmare. Și iarăși, foarte important, când stabilim o zi de filmare, atunci încercăm să facem tot ce e de făcut. Mi se pare că funcționăm foarte bine din punctul ăsta de vedere.

„Oamenii, mă cunosc, și-au dat seama exact ce vreau să transmit, ce promovez”

Ți se întâmplă des să refuzi contracte pe online?

Nu foarte des, cel puțin acum. Asta pentru că deja cumva oamenii, mă cunosc, și-au dat seama exact ce vreau să transmit, ce promovez, care sunt produsele cu care imaginea mea se poate asocia extrem de bine. Și atunci, din start, cumva propunerile vin mai mult decât perfecte. Făcând asocierea asta între imaginea mea și produsul respectiv.

În trecut recunosc că da, au fost foarte multe.

Când și de ce refuză Ilinca Vandicii campanii online?

Din ce motive, le refuzat? Motive financiare sau din alte motive?

Păi… odată mi se părea că nu. N-am cum să zic că, între noi fie vorba, dar sincer de la bun început n-am făcut asta pentru bani, pentru că eu muncesc. Am o carieră de 20 de ani de zile, adică îmi câștig din alte părți. Am făcut-o, unul pentru că era la modă la momentul respectiv Instagram-ul și să faci treaba asta pe Instagram, doi pentru că de 20 de ani sau, mă rog, mai puțin de 20, eu investesc permanent în imaginea mea.

Și atunci am zis, “OK, hai că poate e momentul și să câștig ceva din asta, pe lângă munca pe care o depun eu la televiziune sau pe, canalul meu de Youtube”. Și atunci ăla a fost momentul în care am decis, “ok, hai să facem asta”. Bineînțeles că în momentul în care lumea a început să vadă că am început să fac astfel de promovări, au venit înspre mine tot felul… cu de toate.

Doar că… 1 – erau produse care efectiv nu se pupau cu imaginea pur și simplu și 2 – foarte important, eu întotdeauna testez produsele pe care le promovez. Întotdeauna le testez, vreau să le văd, vreau să le văd ambalajul, vreau să arate cât mai bine, cât mai frumos, după care vreau să testez ce e în interior.

Ilinca Vandici: „Au fost proiecte pe care le-am refuzat din două motive”

Au fost momente în care m-a întrebat cineva: “Măi, dar nu îți e frică să testezi atâtea creme, adică cum le pui pe față?”. Păi da, doar că înainte de asta, eu îmi fac research-ul despre compania respectivă, despre câți ani are, care sunt studiile pe care le-au făcut ei înainte, unde-i fabrica, ce conține produsul respectiv și dacă toate au fost în regulă. Apoi am și testat crema respectivă, habar nu am unde vor, pe față, pe păr, nu contează și ulterior, dacă produsele au fost bune și de cele mai multe ori produsele au fost bune, da, am acceptat să le și promovez.

Dar, iarăși în stilul meu, pentru că întotdeauna am spus ce mi se potrivește mie e posibil să nu ți se potrivească ție. De asemenea, poate e bun pentru mine, dar nu-i bun pentru tine. Asta cu produsele, pentru față și cremele de îngrijire, este regulă, general valabilă, nu e musai o cremă să se potrivească la fel de bine pentru 2 persoane sau să aibă aceeași eficacitate.

Și atunci, în stilul meu caracteristic, întotdeauna am spus “pentru mine asta funcționează, asta încerc în momentul de față, îmi face bine, îmi place cum se simte”, și așa mai departe. Dar da, deci, revenind, au fost proiecte pe care le-am refuzat din aceste două motive, ori că produsul nu se potrivea deloc cu imaginea mea, ori că nu mi-a plăcut mie produsul.

Ilinca Vandici acceptă contracte în online, cu fiul, doar dacă își dorește și el

Te-ai gândit să iei campanii și pentru tine împreună cu Zian? Bănuiesc au fost tot felul de propuneri. Le-ai refuzat sau?

Au fost foarte multe propuneri. Prima campanie pe care am făcut-o cu Zian și pe care am acceptat s-o fac a fost cea pentru un brand de bijuterii cu diamante. De ce? Pentru că a fost clipul și proiectul de Crăciun. Crăciunul înseamnă familie, înseamnă iubire, înseamnă cadouri și atunci mi s-a părut mai mult decât potrivit. Cu atât mai mult cu cât l-am întrebat pe Zian dacă își dorește să vină.

El a spus că își dorește, știi cum e, de obicei, când mi se propun lucruri de genul ăsta, eu zic “ok, din punctul meu de vedere, dacă consideri că totul e OK, putem să facem, însă nu garantez pentru copil”. Da, efectiv, nu garantez, pentru că eu nu vreau să-mi oblig copilul să facă ceva ce el nu își dorește să facă și atunci, dacă face bine, dacă nu bine. Și întotdeauna îmi iau marjă de eroare.

Ilinca Vandici, despre fiul ei, Zian: „Nu pot să trag de el, Doamne ferește, exclus”

Întotdeauna, apropo de planuri pe care îl facem înainte, în momentul în care e implicat Zian, pentru că au fost cele 2 campanii, am zis “Așa, bun. Ăsta-i scenariul în care apare copilul și face cel rugăm noi să facă și i se pare cool și se distrează, ăsta e scenariul în care copilul nu vrea să facă”. Și atunci ce facem? Uite asta facem perfect, suntem acoperiți și facem. Noi venim cu 2 propuneri, da, pentru că sunt imprevizibili copiiii.

Eu nu pot să trag de el, Doamne ferește, exclus. Asta e fun pentru el, cu atât mai mult cu cât, la una din ședințele foto pentru una din campanii, managerul meu, super drăguț, a avut o discuție cu el înainte. Asta era acum 2 ani. I-a spus: “Iți place să-ți cumperi mașinuțe?”. “Da, cel mai mult”. “Sunt scumpe mașinuțele pe care ți le cumperi?”.

Și el zice “câteodată da, de aia mama îmi ia doar câte una”. Și atunci managerul meu îi spune, “păi, fii atent, caai tu bănuții tăi să-ți cumperi câte mașinuțe vrei, facem video ăsta și în urma a ceea ce muncim noi astăzi o să primești bănuți și o să-ți cumperi mașinuțe pentru o lună de zile”. Și Zian era “wow, ce tare!”. Și ce crezi?

Ilinca Vandici: „Nu vreau să-mi oblig copilul să facă ceva ce el nu își dorește să facă”

După ce am terminat de filmat clipul s-a dus direct la doamna și i-a spus: “Banii mei?”. A leșinat toată lumea de râs, dar copilul, asta a reținut. Păi, nu așa i s-a spus lui? Așa i s-a spus că face filmarea și primește bănuții. Asta e foarte important să îi spui. I-a făcut foarte mare plăcere și, ce crezi, a făcut o scenă de vreo 7 ori. 7 duble a tras și nu a comentat până la sfârșit, după ultima unde a zis, “gata mama, nu mai vreau”.

Atunci am zis: “Ok, avem, încercăm să facem ceva din ce am filmat. Perfect, la revedere, gata, să lăsăm copilul în pace”. La următoarea campanie iarăși l-am întrebat pe el. Plus mi s-a părut foarte important pentru că el face aceste cursuri de engleză online și atunci mi s-a părut superb că putem să și promovăm cumva treaba asta. Eu ca mamă, văzând cât de repede a evoluat el pe partea asta de engleză, făcând lucrurile respective care sunt super interactive și lui i-a plăcut și așa, el nefiind genul de copil care să aibă răbdare să stea într-un loc.

Bun și atunci, dacă am văzut că totul se pupă și totul e perfect, am făcut și campaniile pentru aceste cursuri de engleză. Astea sunt singurele două în care ne-am implicat, în care l-am implicat pe Zian. Nu îmi doresc să mă implic foarte mult, însă dacă găsesc într-adevăr proiecte pe care el să se muleze foarte bine, îl întreb, asta o dată, și doi, întotdeauna mă gândesc să fie ceva care să ajute.

Foto: PR Kanal D / Arhiva ciao.ro

Publicat: 07 sept. 2023, 12:38 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă