Grecia este cumparata de China. Asiaticii bogati acapareaza toate casele din Atena!

Publicat: 03 Nov. 2018, 15:30 News 2

Grecia este cumparata de China, iar persoanele bogate au achizitionat foarte multe locuinte.

Sute de investitori chinez au ajuns pe aeroportul din Atena, de trei ori pe saptamana, acolo unde au fost intampinati in special de catre agentii imobiliari. Pentru ca Grecia este cumparata de China, agentii ii conduc direct in oras pentru a vizita apartamantele puse la vanzare.

Totodata, investitorii au ajuns intr-un numar urias, in Atena, in ultima perioada. Cei care viziteaza zona sunt atrasi de proprietatile imobiliare puse la vanzare la preturi scazute, dar si de programul care ofera un permis de resedinta pe cinci ani.

Ce ii atrage pe investitorii chinezi, pe langa locuintele la preturi mici, mai este si programul foarte generos de tip Golden Visa. Cei care fac o investitie imobiliara de 250.000 de euro primesc un permis de resedinta pe 5 ani.

Grecia este cumparata de China si investitorii au sosit cu sutele in Atena!

O astfel de suma e suficienta pentru a cumpara un apartament cu patru camere in capitala Greciei, cu o vedere spre Acropole. Un locuitor din Atena, care a dorit sa ramana in anonimat, a povestit ca in urma cu un an, aproape renuntase sa mai gaseasca un cumparator pentru locuinta sa. Insa, un microbuz a oprit in fata casei sale, din care a coborat o familie de chinezi. A doua zi deja primise o oferta generoasa.

„Nici macar nu au vrut sa mai vada casa inca o data. Am mers direct la notar si am primit un avans, iar totul a fost pus in miscare”, a povestit barbatul. El a mai dezvaluit ca a primit de la familia de chinezi suma de 220.000 de euro pentru casa lui, localizata in suburbia Gerakas. In anul 2007, platise pentru acea locuinta 320.000 de euro.

Datele oficiale publicate de catre Banca Centrala a Greciei au aratat ca preturile la imobiliare au crescut cu 0,8% in ritm anual, in trimestrul al doilea, dupa un avans de doar 0,1% in primul trimestru, fiind prima crestere de acest tip inregistrata dupa 2008. Valoarea taxelor stranse de pe urma vanzarilor de proprietari imobiliare a crescut cu pana la 41% in ritm anual, in primele sapte luni, din 2018, pana la 204,7 milioane de euro!

Clima Greciei ii atrage pe bogatii din China!

Grecia este cumparata de China si asiaticii cu bani au achizitionat casa cu casa, din Atena. O fosta contabila pe nume Lian Wenmin, de 29 de ani, a povestit ca a decis sa cumpere o casa in Grecia, fiind motivata de avantajul preturilor reduse si de obtinerea unei vize. Ea isi doreste sa calatoreasca in Uniunea Europeana si spune despre clipa mediteraneana a Greciei ca este un „bonus”, pentru cei care aleg sa se mute acolo.

„Grecia are o clima foarte placuta si imi plac oamenii si bucataria locala”, a povestit Lian Wenmin, potrivit digi24.ro.
Tanara a dezvaluit ca are in plan sa cheltuiasca cei 250.000 de euro, necesari acordarii si vizei, pentru unul sau doua apartamente din zona centrala a Atenei. Ea le va inchiria apoi pe diverse site-uri de profil. Un apartament are de gand sa il achizitioneze pentru ea, intr-o suburbie.

Publicat: 03 Nov. 2018, 15:30 News 2
Tags:
Pe aceeași temă