Google lansează un serviciu de jocuri: ‘Țintește femeile’

Publicat: 16 nov. 2019, 17:07 Autor: Simona Life
Google lansează un serviciu de jocuri: 'Țintește femeile'

Google vrea să intre în extrem de competitiva industrie a jocurilor vizând, în parte, o audiență uneori trecută cu vederea de rivali: femeile, relatează CNN.

Google lansează un serviciu de jocuri, pe 19 noiembrie Stadia, un serviciu care va permite utilizatorilor să joace jocuri la calitate de consolă într-un browser web sau pe un smartphone. Unul dintre cele mai inovatoare elemente este designul controllerului Stadia.

În mod tradițional, dispozitivele folosite de gameri sunt bărbătești. Controlerul Xbox al Microsoft vine în culori precum albastru electric sau roșu pompier. Controlerele Sony sunt disponibile în negru, precum și diverse nuanțe neon. Iar dispozitivul Nvidia seamănă mult cu masca lui Darth Vader.

Google lansează un serviciu de jocuri

Google lansează un serviciu de jocuri

Stadia vine cu o abordare mai neutră de gen. Google vinde controlere albe, negre sau în verde Wasabi. (Nintendo, care a făcut Switch Lite în culori strălucitoare precum turcoazul și galbenul, este un alt deschizător de drumuri în ceea ce privește un public pentru jocuri care include și femei, pe lângă bărbați.)

„Unii dintre concurenții noștri au fost ceva mai masculini și un pic mai mecanici în abordare”, a declarat Phil Harrison, șeful Stadia, într-un interviu acordat CNN Business.

Pentru Google, decizia ar putea ajuta noul serviciu de jocuri să atragă un public mai divers și să se evidențieze. În Statele Unite, femeile reprezintă 46% din jucători, potrivit Entertainment Software Association. De asemenea, subliniază o posibilă armă secretă pentru Google, care intră într-o industrie pe care Ernst & Young estimează că va genera venituri de 152 miliarde de dolari în 2019.

Culoarea nu este totul. Dispozitivele folosite pentru controlul jocurilor sunt astfel desenate încât pot fi folosite și de persoane cu mâini mai mici.

Publicat: 16 nov. 2019, 17:07 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă