Rețeta de gogoși rapide este, desigur, una foarte simplă pe care oricine o poate face, iar rezultatul este unul absolut delicios. Iată cum faci cele mai bune gogoși
Rețetele de gogoși rapide pot fi preparate în mai multe feluri. Putem face gogoși rapide de post, cu ou sau cu iaurt. De asemenea, gogoșile pot fi prăjite, dar pot fi făcute și la cuptor, fără exces de ulei și prăjeli, pentru cei care își doresc o variantă mai sănătoasă.
Gogoși rapide de post sunt un desert delicios și rapid de preparat.
Se dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Apoi, amestecă făina cu sarea, adaugă drojdia, esența, uleiul. Toarnă, treptat și amestecă continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat care nu se mai lipește de mâini. Apoi lasă aluatul de gogoși rapide la dospit până își dublează volumul.
Unge masa de lucru cu puțin ulei. Pune aluatul de gogoși de post, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute. Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat.
Dacă vrem să evităm prăjelile, rețeta de gogoși rapide la cuptor este ideală.
Se freacă bine cu mixerul făina, zahărul pudră şi drojdia până când aceste ingrediente se omogenizează. Apoi, se adaugă oul şi în jur de 250-300 de ml de apă călduţă până când se obţine un aluat moale. Apoi aluatul se frământă cu mâna câteva minute, după care se pune la dospit până își dublează volumul.
Se pune pe masa de lucru şi se împarte în 25-30 de bucăţi de orice formă. Se iau bucăţile şi se pun pe o tavă de cuptor unsă cu ulei. Se mai lasă puțin la dospit, apoi se bagă în cuptor. Gogoșile rapide la cuptor se coc pe cel mai înalt raft, timp de 8-10 minute minute, până se rumenesc ușor deasupra. Apoi, se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr.
Gogoșile rapide cu iaurt, făcute cu lingura, sunt poate cea mai simplă variantă de gogoșele făcute acasă.
Într-un bol se amestecă oul și zahărul. Se adaugă și praful de copt, coajă de lămâie și iaurtul. Se pune făină puțin câte puțin și se amestecă.
Aluatul trebuie să fie mai gros ca la clătite, să nu curgă de pe lingură. Într-un vas mai înalt punem ulei la încins și începem să punem cu lingură aluatul pregătit. Se prăjesc gogoșile pe ambele părți, se scot cu o paletă pe hârtie de bucătărie să absoarbă uleiul în exces. Se pudrează cu zahăr.
Citește și: Invata sa prepari salamul de biscuiti. Este desertul copilariei noastre