Ghimbirul este un ingredient cu proprietăți vindecătoare, iar combinat cu lămâie, usturoi și apă formează un amestec ce poate face minuni împotriva răcelii, gripei și altor afecțiuni întâlnite în sezonul rece.
Despre ghimbir se știe că este folosit în întrega lume, atât sub formă de condiment, pentru că, dozat corespunzător, are un gust minunat, dar și în diferite remedii naturiste. Asta pentru că, dincolo de alte multe proprietăți, ghimbirul este considerat o plantă vindecătoare.
Amestecul de ghimbir, lămâie, usturoi și apă contribuie la curățarea ficatului și este un bun remediu împotriva răcelii. Este 100 la 100 natural! Metoda de preparare e simplă și accesibilă pentru oricare dintre noi. Se consumă zilnic amestecul, cu minim 2 ore înainte de prima masă. Este foarte important însă ca acest amestec să nu fie consumat de persoanele care au probleme digestive, deoarece poate crește aciditatea stomacului.
Citește și: Reteta de smoothie cu ghimbir si ananas. E delicios, racoros si te ajuta sa slabesti rapid!
Ghimbirul este un ingredient apreciat în special în bucătăria orientală, iar principiile sale active îi conferă proprietăți benefice în diferite afecțiuni, precum indigestia, greață sau răceală. Ghimbirul conține și o substanță denumită zingibain, despre care se crede că ar distruge paraziții și ouăle acestora.
Ghimbirul sau Zingiber officinale, așa cum este denumit științific, este o plantă care își are originile în pădurile tropicale din Asia de Sud și este folosită de secole atât în alimentație, pentru a condimenta mâncarea, cât și ca suport în medicina naturistă. Ghimbirul este folosit atât în bucătăria internațională, cât și în cure pentru menținerea sănătății.
Doza recomandată de ghimbir variază în funcție de efectul benefic urmărit, iar în cazul pudrei, extractului, tincturii, capsulelor sau a uleiului de ghimbir se pot consuma 2 g/zi sau 4 căni de ceai/zi.
Este bine de știut că atunci când rădăcina de ghimbir este fiartă, gustul iute este mai intens, iar aroma specifică a ghimbirului scade, pentru că prin procesul de fierbere se elimină o parte din uleiurile volatile.
Citește și: De ce este bine să bei apă cu lămâie în fiecare seară, înainte de culcare