De ce este bine să bei apă cu lămâie în fiecare seară, înainte de culcare

Publicat: 20 ian. 2020, 16:03 Autor: alina.serea Retete & Diete
De ce este bine să bei apă cu lămâie în fiecare seară, înainte de culcare

Apa cu lămâie are multe beneficii și este recomandată seara înainte de culcare, cât și dimineața, pe stomacul gol.

Având un aport mare de vitamine E, A, B6, şi C, dar şi alte elemente preţioase precum fosfor, zinc, potasiu, magneziu, fier, cupru şi calciu. lămâile sunt de mare folos întregului organism. Pe lângă aportul nutrițional adus, lămâia are beneficii și asupra siluetei. Un pahar cu apă amestecată cu suc de lămâie are doar 25 de calorii, ajută la absorbţia nutrienţilor, controlează nivelul de colesterol, previn constipaţia, conferă saţietate pe termen lung şi ajută la slăbit.

Apă cu lămâie înainte de culcare

Apa cu lămâie băută seara, înainte de culcare pare să aibă beneficii asupra calitățiii somnului, această combinație echilibrând nutrienții din organism, refăcând eventualele carențe. În acest mod va stabiliza nivelul hormonilor, favorizează energia a doua zi, repară țesutul muscular, elimină inflamațiile din zona articulațiilor, te ajută să te relaxezi și să te trezești plină de optimism. Pe termen lung aceste efecte vor favoriza un somn profund și multă energie pentru noua zi de îndată ce te scoli.

În plus, dacă fix înainte de culcare simți că ți se face foame și ai tot felul de pofte, tot apa cu lămâie este soluția. Bea un pahar de apă, îți taie poftele cât ai zice pește! Așadar dacă mâncatul noaptea este una din cauzele principale ale îngrășatului, acesta ar putea fi unul dintre remedii.

Pentru cele mai bune rezultate, bea acest remediu timp de o lună. Beneficiile apei cu lămâie băută seara: este stimulat procesul de detoxificare; este purificat sângele; este curăţat ficatul; este stimulată producţia de celule albe în organism; este îmbunătăţită funcţia pancreasului; este îmbunătăţită digestia.

Pentru prepararea băuturii, ai nevoie de 250 de mililitri de apă, cinci linguri de suc de lămâie şi o lingură de miere. Toarnă apa caldă, nu fierbinte, în pahar peste miere şi amestecă cu o lingură. La final, adaugă sucul de lămâie. Jumătate din amestec trebuie băut în cel mult două ore înainte de cină, iar cealaltă jumătate înainte de a te băga în pat.

Citește și: Să nu pui niciodată lămâie în ceaiul fierbinte! Ce ți se poate întâmpla

Apă cu lămâie pe stomacul gol

Unul dintre multele beneficii ale consumului de apă cu lămâie este acela că acționează ca un accelerator în pierderea greutăţii, de aceea este adesea folosită în dieta de slăbire. Consumată cu 30 de minute înainte de masă, are rolul de a da stimula aciditatea gastrică prin creşterea nivelulului acestei acidităţi, dat fiind că lămâia are astfel de proprietăţi. Astfel, se îmbunătăţeşte procesul de digestie al alimentelor. De aceea, apa cu lămâie nu este recomandată doar dimineața, pe stomacul gol, dar și înainte de celelalte mese ale zilei pentru că stimulează metabolismul, scrie cancan.ro

Acidul citric este un bun antiinflamator, scăzând nivelul de acid uric care poate duce la inflamarea încheieturilor şi la eliminarea senzaţiei de durere. Evident, consumul de apă cu lămâie nu este un tratament, dar o dietă urmată regulat oferă organismului mijloacele necesare de a reacţiona mai bine şi a se recupera mai uşor în momentul apariţiei unor probleme.

Citește și: Ghimbir, usturoi şi lămâie cu apă! Reţeta minune care te va proteja de gripă, infecţii sau răceală

Publicat: 20 ian. 2020, 16:03 Autor: alina.serea Retete & Diete
Pe aceeași temă