Gheorghe Dinca, dus la detectorul de minciuni. Ce spune un expert poligraf

Publicat: 31 Aug. 2019, 12:38 Ciao.ro

Expertul-poligraf Liviu Chesnoiu, fost şef al Laboratorului de Detecţie a Comportamentul Disimulat Constața, a precizat că este important să se aștepte înainte rezultatul expertizei psihiatrice, subliniind că procururul de caz va stabili dacă Gheorghe Dincă va fi testat.

„Dincă va fi întrebat dacă dorește să facă testul. Se va constata înainte dacă este apt pentru a fi testat, iar procurul de caz va decide ce va fi întrebat. Testul are de regulă 10 întrebări. Trei întrebări vizează cazul în sine, iar restul sunt neutre și de control. Procurul de caz ordonă ce întrebări se pun. Un test dacă se aplică durează vreo 5 minute cu pauză între teste și se adună. Eu, în general, aloc o oră înainte de testare, o oră testarea și o oră analiza poligraf și scrierea expertizei”, a precizat Liviu Chesnoiu la Antena 3.

Gheorghe Dinca la detectorul de minciuni

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, va fi dus la detectorul de minciuni. Experții criminologi pregătesc setul de întrăbări esențiale pentru a stabili câte minciuni a spus Dincă, dar și câteva victime ar avea.

De asemenea, în urma ultemelor analize, sângele găsit ar aparține Luizei Melencu, aceasta fiind prima dovadă a faptului că adolescenta a ajuns în lui Gheorghe Dincă.

În cadrul anchetei, Gheorghe Dincă ar fi recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când ar fi surprins-o cu telefonul în mână şi ulterior i-ar fi incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, procurorii au stabilit că există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.

Sângele găsit ar aparține Luizei, aceasta fiind prima dovadă a faptului că Luiza Melencu a ajuns în casa monstrului din Caracal.

Publicat: 31 Aug. 2019, 12:38 Ciao.ro
Pe aceeași temă