Gabriela Cristea, rețetă de sarmele. Ce ingredient foloseşte prezentatoarea TV pentru a preveni arsurile digestive

Publicat: 02 mai 2024, 11:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
Gabriela Cristea, rețetă de sarmele. Ce ingredient foloseşte prezentatoarea TV pentru a preveni arsurile digestive

Gabriela Cristea are o agendă destul de plină, iar o mare parte din timp se află pe platourile de filmare de la Antena Stars. Cu toate acestea, nu îşi neglijează familia şi ori de câte ori are puţin timp liber îi răsfaţă pe cei dragi cu mâncăruri delicioase. Recent, le-a dezvăluit şi celor care o urmăresc secretul care o ajută să obţină nişte sarmale gustoase.

Gabriela Cristea a reuşit de-a lungul timpului să adune pe reţelele de socializare o comunitate impresionantă de fani. Are o legătură strânsă cu aceştia, iar recent le-a dezvăluit ce reţetă foloseşte atunci când face sarmale.

„Bună dragilor, este momentul să facem sarmale și acum știți ce fac, curăț șoriciul de la afumătură. Uitați ce afumătură frumoasă am luat. Pentru sarmale o să avem nevoie de carne tocată, eu o am deja tocată, varză murată, afumătură, ceapă, orez și de mult sos de roșii și cimbru

Nu o să mai punem sare, deoarece am gustat varza. Și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne. Pentru că o să își tragă sarea din varză”, a spus Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.

Secretul Gabrielei Cristea, pentru sarmale delicioase

Vedeta ţine cont de modul de preparare tradiţional, dar a îmbunătăţăţit reţeta după bunul plac. Şi-a dorit ca cei care gustă din mâncarea ei să nu se confrunte cu probleme digestive. Dar în acelaşi timp să le ofere un preparat delicios. Astfel, vedeta de la Antena Stars le-a dezvăluit şi urmăritorilor ei ce truc foloseşte pentru a preveni arsurile la stomac.

„Tocăm afumătura și ceapa. Eu nu prăjesc ceapa și orezul pentru că mi se pare că ai arsuri după aceea de la sarmale și unul dintre secretele mele este că eu toc și afumătura și o pun în amestecul de carne, acesta este secretul”, a continuat ea.

Gabriela Cristea a dezvăluit reţeta ei de sarmale

Gabriela Cristea explică fiecare pas al reţetei

Când toate ingredientele sunt pregătite, Gabriela Cristea începe să prepare compoziția. Ulterior, vedeta lasă sarmalele la fiert câteva ore. De asemenea, aceasta a explicat şi ce alte condimente mai foloseşte pentru a da preparatului un gust inedit.

„Încep să fac amestecul și am afumătura, ceapa, amândouă tocate și carnea tocată. Eu prefer să o toc la măcelărie, pentru că nu merge aparatul meu de tocat cum merge acela de la măcelărie. Înăuntru mai pun așa, niște orez pe care trebuie să îl spăl înainte bine, bine. Eu nu prăjesc nici orezul, nici ceapa, că mi se pare că devine prea agresivă toată treaba, și pun roșii înauntru, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel, dar pun roșii pentru că îmi inclusiv compoziția din interior să fie un pic roșie. 

Mai punem piper, dar nu foarte mult, pentru că o să mănânce și copiii. Foarte puțină sare, pentru că deja este foarte sărată varza și e ca și cum nu aș pune sare și cimbru, așa le fac eu, și o mai pun și două foi de dafin, dar le aromatizez cu cimbru pentru că așa ne plac nouă. Suntem destul de generoși cu cimbrul. Acum amestesc compoziția. Între straturile de sarmale, în oală, pun și sos de roșii și cimbru. Le pun la fiert cu vin și apă”, a spus Gabriela Cristea, într-un clip video publicat pe pagina ei personală de Facebook.

Sursă foto: social media

Publicat: 02 mai 2024, 11:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Retete & Diete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×