Florin Dumitrescu, rețetă de orez cu lapte și sos de caramel. Juratul de la Chefi la cuţite explică fiecare pas. VIDEO

Publicat: 24 sept. 2023, 08:30 Autor: Hermina Hagianu Retete & Diete

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai îndrăgiţi bucătari din România. Juratul de la Chefi la cuţite a oferit celor care îl urmăresc sfaturi preţioase de-a lungul timpului. De această dată le prezintă fanilor o reţetă delicioasă de orez cu lapte și sos de caramel.

Cu siguranţă unul dintre preparatele care ne duce cu gândul la copilărie este orezul cu lapte. Florin Dumitrescu şi-a pus amprenta în această reţetă simplă de altfel pe care a împărtăşit-o cu cei care îl urmăresc. Așadar, celebrul bucătar chef servește orezul cu lapte alături de fructe, dar și de un sos de caramel special preparat după ideile sale.

„Vă arăt astăzi o nouă formă de a face orezul cu lapte. Începem prin a pune laptele la fiert, la foc mic. Am pus 1,5 litri de lapte, 150 de grame de zahăr și două batoane de vanilie.  Putem merge acum mai departe cu cealaltă operațiune, cu fructele. Curățăm ananasul , tăiem și merele și pregătim cele două frigărui. Punem ananas, măr, căpșune”, spune Florin Dumitrescu.

Cum se prepară sosul de caramel

Florin Dumitrescu începe prin a pregăti frigărui de fructe, pe care le pune în tigaie pentru a se carameliza. Apoi se apucă de prepararea sosului de caramel. Pentru acesta, ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar procesul de gătire este și el unul destul de simplu. Este gata în doar câteva minute.

„Pentru caramel, într-o tigaie punem 4 linguri de zahăr și lăsăm să se topească. Frigăruiele de fructe le dăm cu puțin zahăr înainte și le punem într-o tigaie. Întoarcem fructele. Pentru caramel, avem nevoie să avem la îndemână coniac, smântână de gătit și unt. În momentul în care zahărul este topit, putem pune coniacul, după care punem smântâna și lăsăm să fiarbă și mai punem aproximativ 80 g de unt. Când este gata, trebuie să-l lăsăm doar să se răcească”, a continuat acesta.

Ultimul pas din reţeta lui Florin Dumitrescu

La final, după ce sosul de caramel și fructele sunt gata, bucătarul se ocupă de prepararea orezului cu lapte.

„Acum ne apucăm de orez. Punem unt, iar când se topește, punem orezul. V-aș recomanda să puneți maxim 40 de g de orez, asta înseamnă doi pumni. Amestecăm orezul, după care îl flambăm cu coniac și începem să adăugăm laptele dulce și cu gust de vanilie. Baza sa este să-i oferi lichid ori de câte ori îți cere. Gustați și vedeți dacă mai are nevoie de lichid și adăugați de fiecare dată, de câte ori e nevoie, astfel încât să ajungeți cu orezul la textura pe care o doriți. La final adăugăm fructele, caramel. Acesta e un orez cu lapte pentru adulți, iar dacă vreți să-l faceți pentru copii, scoateți coniacul, dar nu mai sunt la fel farfuriile”, mai spune el.

 

Sursă foto: social media

 

 

Publicat: 24 sept. 2023, 08:30 Autor: Hermina Hagianu Retete & Diete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă