Filme noi în cinema săptămâna 9-15 decembrie 2019

Publicat: 09 Dec. 2019, 11:13 Life
Filme noi în cinema săptămâna 9-15 decembrie 2019

Filme noi 9-15 decembrie 2019. Cea de-a doua săptămână din decembrie vine cu premiere în cinema, filme ce pot satisface toate gusturile, indiferent de vârstă.

Nu mai puțin de 3 filme noi au premiera în cinematografe în perioada 9-15 decembrie 2019. Este vorba despre thrillerul The good liar, Le jeune Ahmed, premiat la Cannes  și filmul de copii Arctic Justice. 

Filme noi 9-15 decembrie 2019. The Good Liar – Maestrul minciunilor

Actorii legendari Helen Mirren și Ian McKellen fac echipă pentru prima oară pe marele ecran, în acest thriller inteligent și plin de suspans, regizat de Bill Condon. Bătrânul escroc Roy Courtnay (Ian McKellen) și-a găsit următoarea țintă: recenta văduvă Betty McLeish (Helen Mirren) care a moștenit milioane de dolari… iar Roy intenționează să pună mâinile pe toată averea.

Încă de la prima întâlnire, Roy începe să o controleze pe Betty cu trucurile sale de manipulare, iar Betty, care pare destul de încântată de el, se lasă purtată de val. Însă, de data aceasta, ceea ce ar fi trebuit să fie o scamatorie ușoară se transformă într-un joc de-a șoarecele și pisica, pe un teren minat, în care miza crește de la o clipă la alta, iar trădările expun noi pericole. Filmul are premiera în România, în data de 13 decembrie 2019.

Filme noi 9-15 decembrie 2019. Le jeune Ahmed – Tânărul Ahmed

Tânărul Ahmed / Le jeune Ahmed, filmul care a adus fraților Luc și Jean-Pierre Dardenne Premiul pentru regie la Cannes 2019, rulează pe marile ecrane din România din 13 decembrie, distribuit de Independența Film.

Favoriți ai publicului festivalier, cineaștii belgieni Jean-Pierre şi Luc Dardenne, care au câștigat de-a lungul timpului de două ori trofeul Palme d’Or la Cannes, explorează în ultimul lor film radicalizarea unui pre-adolescent belgian musulman.

În Belgia zilelor noastre, Ahmed, care are doar 13 ani, e prins între provocările vârstei și idealurile de puritate ale imamului său. Inspirat de povestea unui văr luptător islamist și lipsit de o figură paternă familială, Ahmed este radicalizat de un imam extremist, având o singură misiune: aceea ce a înlătura tot ceea ce este considerat “impur” în ochii lui Allah. Astfel, Ahmed încearcă să își ucidă profesoara ale cărei învățături le consideră o blasfemie, lucru ce îl aduce într-un centru de detenție pentru minori.

Filme noi 9-15 decembrie 2019. Arctic Justice – Căţeii arctici: Cursă pe zăpadă

Filmul urmărește un grup de eroi neexperimentați care se aliază pentru a-l contracara pe maleficul Von Walrus și a salva Arcticul. Swifty, un vulpoi polar lucrează în departamentul serviciului de livrare Arctic Blast, dar visează ca într-o zi să devină un câine de top, ca celebrii curieri husky ai Arcticului.

Pentru a se dovedi demn de rolul câinelui de top, Swifty comandă în secret o sanie și livrează un pachet într-o locație misterioasă. Însă, el se împiedică de fortăreață secretă, unde se întâlnește cu Otto Von Walrus, un geniu malefic care se deplasează cu picioare mecanice și conduce o armată loială de pinguini. În curând, Swifty descoperă planul lui Von Walrus de a topi calotele glaciare și de a inunda lumea pentru a domni suprem.

Acum, Swifty trebuie să obțină ajutorul prietenilor săi: PB, un urs polar preocupat, Lemmy, un albatros, Bertha și Leopold, două vidre pasionate de teoriile conspirației și Jade, o vulpe obișnuită. Acest grup de eroi din Arctica trebuie să se unească pentru a opri planurile sinistre ale lui Von Walrus.

Citește și: Filme de Crăciun. Cele mai frumoase filme de văzut în ziua de Crăciun

Publicat: 09 Dec. 2019, 11:13 Life
Pe aceeași temă