Un obiect straniu ar putea sta la baza unui incident neobisnuit din estul Rusiei, unde albia unui rau a fost blocata de un deal care s-a format peste noapte!
Acest fenomen misterios in Rusia a fost observat la inceputul lunii decembrie in Tinutul Habarovsk, in estul indepartat al tarii. Un deal format din pamant si roci prabusite, inalt de pana la 160 de metri si cu latime intre 600 si 800 de metri, a fost descoperit blocand partial albia unui afluent al fluviului Amur.
Expertii se contrazic asupra posibilelor cauze ale nou-formatului deal. Unii sustin ca acesta este rezultatul unei alunecari de teren masive, in timp ce altii sunt aproape siguri ca a fost rezultatul interventiei umane, fie printr-o explozie rezultata in urma unui test militar sau a unei prabusiri de avion.
In zona nu au fost detectate urme de radiatie, iar mostrele de roci prelevate de pe deal nu au fost inca testate. Cu toate acestea, cei doi localnici care au descoperit ciudatul peisaj sunt aproape siguri ca acesta a fost rezultatul caderii unui obiect extraterestru. Ei au povestit cum au gasit pietre care are erau atat de calde in varful nou-formatului deal, incat le-au putut folosi chiar si pentru a-si incalzi mainile la temperaturi de inghet!
Liderul districtului in care s-a petrecut incidentul, Alexei Maslov, este si el de parere ca un obiect neidentificat a izbit partial un deal adiacent si a provocat imprastierea rocilor si a pamantului peste albia raului.
Cum in zona nu au fost inregistrate nici cazuri de avioane prabusite sau disparute si nici teste militare, oficialul rus insista ca un meteorit este cea mai plauzibila explicatie pentru dealul aparut din senin. Iar teoria e considerata plauzibila si de profesorul universitar Evgheni Zubco, expert in praf cosmic.
„Locuitorii din zona spun ca au simtit un soc precum unul de impact, asa ca teoria meteoritului ramane de clarificat. Posibilitatea sa gasim fragmente de meteorit depinde de parametrii ciocnirii – si de mult noroc”, a declarat omul de stiiinta.
Cauza exacta a fenomenului va fi stabilita in urma testelor pe roci prelevate de la sit, insa evenimentul a inceput deja sa produca efecte negative: o hidrocentrala situata pe rau primeste mai putina apa, in timp ce zone din amonte sunt in pericol de inundatie.
(sursa: dailymail.co.uk)