Cristi Brancu crede că România stă în umbra unei alte amenințări nimicitoare! ”Nu cred că războiul este pericolul, ci ce se va întâmpla în urma lui!”

Publicat: 24 mart. 2022, 19:50 Autor: Dora Bazavan Vedete

A împlinit 49 de ani pe 9 Martie, iar provocările profesionale nu contenesc să apară pentru Cristi Brancu! Pentru ce mari schimbări se pregătește prezentatorul de la Prima TV, ce crede despre război și cum e cu economiile la el acasă, vedeta a vorbit cu sinceritate într-un interviu exclusiv pentru CIAO.RO!

Cristi, pandemia se duce, vine! Cum ești în pragul celui de al șaselea val și cum de te-ai ținut departe de virus până acum?

În fața fiecărui val, suntem deja la fel de pregătiți. În ciuda entuziasmului general în fața momentului eliminării restricțiilor, aud în jurul meu mai multe cazuri de COVID decât acum trei săptămâni. Prin urmare, respectăm recomandările ministrului Rafila, care se pronunță pentru distanțare și păstrarea mășii în spații închise. Cum m-am ținut departe de virus? Am respectat regulile.

Ce părere ai de tot ce se întâmplă în jurul nostru acum! Îți este teamă de război?

Trăim vremuri cu totul iraționale. Nu cred că mai e vremea preluării dominației unui teritoriu cu tancurile și puștile. Cred că avem de-a face cu un nostalgic imperialist care a stricat echilibrul acestei lumi. E atât de aproape de noi, încât nu ai cum să nu te gândești dacă se poate apropia și mai mult. Și câtă vreme a intrat în Ucraina, deși nimeni nu credea, logica nu mai e un argument pentru pace. Sunt un optimist de fel, cred că nu va fi razboi, dar economic, vom resimți puternic tot ce se petrece. Așa că îmi doresc tot ce e mai bun pentru copilul nostru.

Crezi că România este în pericol?

Câtă vreme suntem într-o mare familie, cea mai mare din lume, e bine. E bine că, dacă cineva dă în noi, avem frați mulți și buni. Așadar, cred că pericolul nu e războiul, ci ce se întâmplă în urma lui.

Cristi Brancu: ”Sper că nu va fi nevoie să ne gândim la planuri radicale”

Dacă totuși vine și la noi războiul, cum se tot aude, ce soluții ai găsi sau la ce te gândești pentru familia ta?

Cred că fiecare om s-a gândit la multiple perspective apropo de alternativele războiului. Dar sper că nu va fi nevoie să ne gândim la planuri radicale. Altfel, există un prim-ministru al familiei noastre, Oana, care are toate calculele în vedere. Scorpion veritabil.

Te-ai gândit vreodată să pleci definitiv din România? Pe 9 Martie ai împlinit 49 de ani!

M-am gândit la viitorul copilului meu, așa că da, m-am gândit. Dar când cineva ia în calcul o plecare, trebuie să se gândească ce va face pe termen lung. Genul meu de profesie se poate împlini plenar doar aici, în România. Lucrez cu limba română, cu un public larg. Așadar, nu mă văd plecând din România, pentru că iubesc atât de mult ceea ce fac. Chiar acum, aici, la Prima TV.

Cum te simți la această vârstă? Ești împlinit, fericit, ce îți mai dorești pentru tine de acum încolo?

Sincer? Nu simt vârsta, ci doar oboseala care se acumulează cu programul de lucru. Dacă Oana îmi spune că arăt bine pentru vârsta mea, e perfect. Împlinit sunt, pentru că fac ceea ce îmi place. Mă simt iubit, am un copil care mă face să mă simt binecuvântat în fiecare zi. Îmi doresc să fiu sănătos și să fac lucruri cât mai frumoase – profesional și personal -, în drumul către fericire.

Brancu nu se teme de concurență!

Se zvonește că emisiunea pe care o prezinți la Prima TV, Exclusiv VIP, se bucură de succes și că urmează să fie de trei ore în curând! Trei ore de direct! Ar fi o mare provocare! Ce le pregătești telespectatorilor tăi fideli de acum încolo?

Felicitări pentru surse! Așa este! De pe 28 martie mergem cu provocarea până la capăt. Suntem prima emisiune mondenă de trei ore în după-amiezile românilor. Aveam atât de multe de spus, încât am primit o oră în plus, în care Oana, Oana Turcu, vine cu o repriză de informație esențială despre frumusețe, sănătate, dezvoltare personală. Punem mai multă gastronomie, mai multe subiecte și imagini senzaționale, mai multă mișcare.

Pe 8 martie ai împlinit un an de emisiuni la Prima TV! Emisiunea ta se difuzează pe același tronson orar cu Teo și Măruță! Te-ai temut vreodată de concurență?

În viața mea nu m-am temut de orice fel de concurență. Ies la luptă în fiecare zi. Într-un an de Exclusiv VIP, ne-am propus ca emisiunea noastră să fie o destinație pentru celebrități. Bifat. Să creeze un obicei în telecomanda celor de acasă, pentru a vedea ce subiecte sunt și la noi. Bifat. Să dăm presei zeci de exclusivități și prime pagini. Bifat. Am pus Prima TV pe harta lumii mondene. Bifat. Zic că suntem pe drumul cel bun.

Cu ce se diferențiază Exclusiv VIP de celelalte formate?

Avem o arhivă de informații și de subiecte pe care nimeni nu o are. Avem un dinamism al subiectelor, în fiecare zi, mai mare decât al altora. Suntem peste tot, cu interviuri live, skype, invitați, în orice formă de comunicare.

Cine cheltuie cei mai mulți bani în familie

Tu și Oana, soția ta, vă completați foarte bine! Există însă momente de contraziceri sau mici certuri în cuplu? Dacă da, de la ce anume vin?

Noi nu ne certăm. Rezolvăm orice diferență de opinii cu înțelepciune și câștigă, fără orgolii, ideea cea mai bună. Avem încredere totală unul în celălalt.

Cine e “responsabil” cu cele mai mari cheltuieli în familia Brancu-Turcu?

Nu am fost și nu suntem mari cheltuitori. Oana este, firește, o femeie care iubește ce e frumos și are piese de vestimentație și accesorii elegante și prețioase. Dar cel care apelează cel mai des la card e Tudor. Își cumpără o mulțime de jucării pentru filmele și serialele pe care le realizează pe YouTube!

Ce cadou ți-a făcut Oana de ziua ta?

Multă iubire. Maximă. Surpriza imensă de a veni împreună cu Tudor în platoul emisiunii. A fost pentru prima dată. Și, ca obiect, o pereche de pantofi foarte noi și avangardiști de la un mare brand italian.

Cristi Brancu, despre pulsul lumii mondene: ”Este de departe cel mai slab an…”

Tudor e pasionat de vlogging și are o rubrică în cadrul emisiunii Exclusiv Vip pe care o prezinți la Prima TV! Îl vezi urmând o carieră în TV? Îți calcă pe urme?

Îl văd fericit, iar dacă televiziunea îl va împlini, sunt sigur că poate să o facă și are toate datele pentru asta. Îi place la TV – e drept, asta vede în familie și i se pare fascinant -, dar zona online e lumea generației lui. Dacă ne moștenește ca aptitudini? Sigur!

Care sunt mondenitățile din ultima vreme care ți-au atras privirea?

Este de departe cel mai slab an, ca subiecte de mare interes, din ultimele două decenii. Ce subiecte cu adevărat pasionante au fost, care să pună probleme de dezbătut, care să se discute în orice living? Unul singur, care vine de anul trecut – lupta dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf. Foarte puțin.

Ce subiecte din showbiz nu îți plac și pe care le-ai comentat în emisiunea ta?

Am trecut de perioada în care să spun ce nu îmi place. Nu ajută la mare lucru. Mai degrabă crește notoritetatea unor personaje care nu merită. Vă spun altfel. Dacă vreți să știți ce nu cred că merită atenția, observați ce NU apare în emisiunea Exclusiv VIP.

”Nu am ținut niciodată bani la ciorap”

Apropo de cazul lui Cristian Țânțăreanu care a fost prădat de hoți! Ții bani cash în casă sau preferi să îi “păzești” de tentații?

Nu țin bani cash în casă, pentru că există bănci. Nu am ținut niciodată bani la ciorap. În privința hoților din casa domnului Țânțăreanu, din păcate, mulți băieți talentați la furat au revenit în țară, din cauza pandemiei, așa că trebuie să fim cu toții mai atenți.

Lui Tudor i-ai asigurat deja viitorul? Are contul lui în care îi pui lunar bani pentru studii?

Mama și tata lui Tudor au muncit și muncesc de decenii pentru ca familiei să-i fie bine. Mami a avut și are succes cu brandul său de cosmetice. Tati e zilnic la TV de atâția ani. La rândul lui, Tudor e răsplătit pentru fiecare performanță, are pușculița lui, iar noi o să avem grijă ca să trecem cu bine peste orice criză, ca până acum. O să fie bine!

 

Publicat: 24 mart. 2022, 19:50 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă