Femeile vandute de familie, care ajung sclave in China! Sufera o reala drama ca sa se intoarca alaturi de cei dragi si sunt nevoite sa isi paraseasca copiii :(

Publicat: 24 Mar. 2019, 15:04 Life

Zeci de femei sunt vandute de familiile sau apropiatii lor. Evenimentele dramatice de acest gen inca sunt la ordinea zilei pentru cele care ajung in China.

In mod socant, numeroase femei care fac parte din minoritatea Kachin ajung sa traiasca momente dramatice. Femeile vandute de familie sunt mai apoi violate de noii lor soti. Acestora li se spune ca se pot intoarce acasa, alaturi de cei dragi, dar cu o conditie tragica.

Ele sunt nevoite sa isi paraseaca copiii pe care ii aduc pe lume, daca isi doresc sa isi revada familia. Mai mult, toti copiii pe care ii vor aduce pe lume trebuie sa ramana in grija barbatilor cu care sunt casatorite cu forta. Traditia dureaza de generatii intregi, desi femeile vandute de familie ajung sa sufere drame infioratoare.

In urma unei anchete ce a fost realizata de catre Human Rights Watch s-a aflat ca autoritatile din China trec cu vederea astfel de situatii socante. Potrivit celor de la The Guardian, foarte multe femei sunt chinuite si trebuie sa ramana alaturi de noii lor soti, de dragul celor mici. „Am nascut si dupa un an de zile, barbatul chinez m-a lasat sa decis ce vreau sa fac. Am primit permisiunea sa ma intorc acasa, dar fara bebelus”, a fost marturia unei supravietuitoare.

Femeile vandute de familie, care ajung sclave in China

Femeile vandute de familie, care ajung sclave in China!

Situatia de acest tip apare din cauza inegalitatii de gen. Numarul femeilor scade anual inca din anul 1987 si potrivit cercetatorilor, deficitul este de 30-40 de milioane de femei. Acest lucru se intampla din cauza avorturilor, pruncuciderii, dar si neglijarea bebelusilor de sex feminin.

Femeile din minoritatea Kachin ajung sa fie vandute din Myanmar in China chiar de catre rudele lor sau de prieteni si apropiati. De multe ori se intampla sa fie persoane in care au incredere, care le promit locuri de munca in China. Cand ajung acolo, afla ca de fapt au fost vandute ca sclave sexuale.

„M-a convins chiar matusa mea”, spune una dintre victime. A fost vanduta cand avea varsta de 17 ani. O alta victima a povestit ca a fost vanduta cand se afla la o intalnire de studiu al Bibliei. Timp de trei ani de zile, activistii Human Rights Watch au monitorizat aceasta problema grava si au vorbit cu 40 de victime. Ele au reusit fie sa fuga din China sau au fost lasate sa plece de catre soti, dupa ce si-au lasat copiii, noteaza stirileprotv.ro.

Publicat: 24 Mar. 2019, 15:04 Life
Pe aceeași temă