Fără declarație pe proprie răspundere la începerea școlii! Motivul pentru care s-a renunțat la aceasta

Publicat: 01 Sep. 2020, 08:34 Arhiva
Fără declarație pe proprie răspundere la începerea școlii! Motivul pentru care s-a renunțat la aceasta

Declarația pe proprie răspundre semnată de părinți, document care a făcut obiectul a numeroase discuții, nu va mai fi necesară la începerea școlii! Ministrul Educației, Monica Anisie susține că documentul va fi exclus.

Ministrul liberal i-a cerut lui Nelu Tătaru să elimine această responsabilitate care cădea pe umerii părinților. Potrivit stiriedu.ro, declarațiile ministrului au fost confirmate de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți – n.a.), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Anisie.

Cererile Federației Naționale a Asociaților de Părinți

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți ceruse modificarea prevederilor potrivit cărora copiii nu vor fi acceptați la școală în lipsa unei declarații pe proprie răspundere din partea părintelui, prin care să ateste că elevul nu are simptome de Covid.

„Părinţii pot face un triaj observaţional, dar nimic mai mult. Să observe dacă are temperatură, dacă este răcit rău, astfel încât să nu trimită copiii la şcoală. Noi am solicitat astăzi Ministerul Sănătăţii să modifice acea anexă, a precizat Iulian Cristache, potrivit Mediafax.

Publicat: 01 Sep. 2020, 08:34 Arhiva
Pe aceeași temă