EXCLUSIV | Sorin Bontea, adevărul despre MasterChef + Cum e atmosfera de când a revenit la PRO TV: „Eu simt că o iau de la început”

Publicat: 03 iul. 2024, 22:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Sorin Bontea de la MasterChef, emisiunea culinară de la Pro Tv, ne-a acordat un interviu exclusiv înainte de începerea sezonului 9!

Gina Pistol, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au reunit la PRO TV pentru un sezon incendiar MasterChef. Cei patru au început deja filmările pentru emisiunea de cooking care a ajuns la sezonul cu numărul 9. Iată ce ne-a declarat Sorin Bontea în interviul de mai jos.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu prezintă sezonul 9 MasterChef

Ce faci, cum ești? E vară, e cald, tu muncești.

E vară și este cald. M-am apucat de filmat. Abia așteptam momentul ăsta, e ca un nou început, un restart. O luăm de la început, dar chiar dacă am mai făcut sezoane de MasterChef, eu simt că o iau de la început și învăț iarăși să merg. Cu toate că lumea ar spune e ca mersul pe bicicletă, nu este chiar așa. Trebuie să ne obișnuim cu totul, cu toții. Relația dintre noi e aceeași, între noi trei e ok, dar trebuie să învățăm echipa.

Trebuie să învățăm și locul pe platou și să ne acomodăm din nou, dar ne place foarte mult. Ne doream să facem asta, s-a întâmplat până la urmă, am avut și noroc și sperăm iasă bine că facem ceea ce ne place.

Cum sunt concurenții sezonul 9 MasterChef de la Pro Tv?

Abia așteptăm să-i vedem, n-am văzut niciun concurent până acum că n-avem voie să-i vedem și de aia nu știu. I-am văzut așa…. sunt mulți frumoși, sper să gătească bine și să auzim povești frumoase. Și da, în primul rând să gătească bine și cu gust.

„Cred că vom avea farfurii gustoase”

Cu ce ar putea să vă mai surprindă pe voi, după atâția ani de zile, noii concurenți?

Eu cred că ne vor surprinde cu foarte multă mucă. Față de cum am învățat eu bucătăria când nu avea nicio informație de nicăieri. Acum ai acces la foarte multe comenzi și eu recunosc, mă uit pe Youtube. Nu le știu pe toate și cât trăiesc învăț, deci ei, eu cred că acum, mai alessunt pasionați de bucătărie și nu sunt de meserie, eu cred că vom avea farfurii gustoase, preparate gustoase, care mai de care. Pentru că au și timp să gătească.

Dar cel mai important este, a fost și va rămâne, să gătească și să știe să învețe să gătească sub presiune.

Tu gătești acasă? Mai ai timp?

Mai gătesc din când în când. A venit fii-mea pe acasă și mai gătesc, da. Dar în mod regulat, soția gătește foarte bine. Mie îmi plac mâncărurile gătite, mănânc ciorbe, tocănițe.

Sorin Bontea, MasterChef: „Dacă aș face asta soției, n-aș mai mânca nimic. Mi-ar spune să-mi gătesc singur”

Te bagi cu nasul în oalele ei? Îi spui “aici, trebuie să mai pui asta sau mai faci asta”?

Dacă aș face asta soției, n-aș mai mânca nimic. Mi-ar spune să-mi gătesc singur. Decât să mănânc conserve… Nu, chiar gătește bine, chiar gătește bine.

Ce mâncare se face rapid, spunem în 15 minute, atunci când ți-e foame?

Paste sau supă instant. Fierbi apa și pui plicul. Glumesc, Doamne ferește. Pastele cred că fierb în 10 minute. În 5 minute ai făcut sosul, deci ai timp să gătești într-un sfert de oră. Sau salată pur și simplu. Sau apă plată cu lămâie, dar vrei să slăbești.

Ține de foame apa cu lămâie?

Eu trebuie să încep să beau apă plată cu lămâie și ghimbir.

Care este mâncarea preferată a lui Sorin Bontea?

Ai luat în greutate?

Am luat în greutate, m-am lăsat de fumat și…

Nu mai mănânci tocănițe acasă, mănânci salate.

Aici e necazul mare. Îmi place, sunt pofticios. Eu poftesc mult.

Mâncarea preferată?

Orice este gătit cu gust. N-am un lucru preferat și dau circumstanțe oamenilor, că înțeleg cum gătesc și când merg prin restaurante și omul încearcă să gătească puțin diferit față de ce fac ei în mod regulat și de multe ori din exces de zel dai pe lângă… prea mult parmezan. Dar restul, atâta timp cât este gătit bine și corect și este gustos, n-am nimic. Poate să fie orice fel de mâncare.

Ai apucat să mergi în vacanță vara aceasta?

Am fost în vacanță.

Deci gata, s-a terminat cu vacanța de vară?

Vara asta la muncă, da.

Publicat: 03 iul. 2024, 22:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă
×