EXCLUSIV! Radhu, singurul român care a intrat în Billboard latin, în revista „Hoy”, pe aceeași pagină cu Ricky Martin! Ce spune despre prietenia cu Laura Zapata sau Gabriela Spanic

Publicat: 20 Oct. 2020, 10:14 Vedete

Radhu, singurul român care a intrat în Billboard latin, in revista „Hoy”, pe aceeași pagină cu Ricky Martin! Artistul face muzică în străinătate, unde este extrem de apreciat! Radhu a povestit, într-un interviu exclusiv pentru CIAO.RO, despre viața lui printre artiștii și actorii internaționali, dar și ce relație de prietenie a păstrat cu Laura Zapata, celebra actriță și sora Thaliei, sau cu Gabriela Spanic. Despre toate acestea și despre viață, carieră, muzică, regrete, și multe altele, puteți afla în interviul de mai jos!

Radhu colaborează cu muzicienii cu care lucrează Luis Fonsi

Reporter: Cum ai început dragostea ta pentru muzica latino-americană?

Radhu: M-am îndrăgostit de ritmurile tropicale, de versurile și de limba spaniolă, o limbă latină, așa cum este și limba română! Aveam 12 ani când am întregistrat primul CD de muzică latino în limba spaniolă!

Reporter: De ce tocmai cumbia?

Radhu: Cumbia înseamnă folclor, înseamnă fericire, pasiune, senzualitate, și este o esență a mai multor țări latino-americane în care am fost! Cumbia îmi permite să mă exprim… să transmit mesaje de dragoste, fericire, viață, soare…

Reporter: De ce ai plecat din Mexic în Argentina?

Radhu, prieten cu Laura Zapata și cu Gabriela Spanic

Radhu: Iubeam Mexicul, voiam să fac și telenovele, însă am ales să merg în Argentina unde aveam să fac cumbia cu cei mai buni muzicieni din America Latină, cu care lucrează legendara Gloria Estefan, Celia Cruz, Luis Miguel, dar și proaspătul Luis Fonsi, foarte iubit și în România!

Reporter: Care sunt vedetele care te-au ajutat în carieră? Cu cine ai colaborat și cu cine ești prieten dintre vedete?

Radhu: Vedete din America latină! Sora superstarului Thalia, Laura Zapata,  actrița de Hollywood  și de telenovele Patricia Reyes  Spindola, grupul Rafaga, actori din cunoscute telenovele latino-americane.

Prietenie am păstrat cu Laura Zapata, cu Gabriela Spanic, dar și cu celebra Daniela la Cantante din Argentina!

Radhu, român care a intrat în Billboard  latin alături de Shakira și Maluma

Reporter: Ești singurul român care a intrat în Billboard  latin alături de Shakira și Maluma! Care e rețeta succesului?

Radhu: Rețeta succesului este să muncești, să creezi un sound aparte, nu pe calculator, ci cu instrumente inedite din piatră, piele, unghii de animal, lemn, dar să-ți creezi un stil nou, o fuziune de ritmuri latino-americane, și povești interesante în fiecare piesă! Albumul se numește „Radhu-Puro Amor”, dar succesul se datorează echipei mele din America latină, oameni care au participat și au cântat magistral alături de mine.

Reporter: Unghii de animal…?

Radhu: “Unghia de capră sună precum oceanul”

Radhu: Toate efectele speciale se fac live, cu instrumente, nu din calculator! Unghia de capră  sună precum oceanul! În momentul în care cânți despre mare, e frumos să se audă pe fundalul piesei, de aceea se folosește „uñas”.

Reporter: Ai reușit să aduci muzica latino Americana în Spania, Italia  și chiar și în România, și presa internațională îți acordă spații importante în cele mai importante publicații, alături de artiști internaționali! Cum este să știi că  superstar-uri precumThalia sau Ricky Martin te cunosc?

Radhu, pe aceeași pagină cu Ricky Martin, în revista latină „Hoy”

Radhu: Foarte frumos! Foarte interesant! Am apărut în revista latină „Hoy”, a lui Ricky Martin, pe aceeași pagină cu el, nu am vorbit niciodată, însă jurnalistul mi-a spus că i-a plăcut mult stilul meu original! Și Thalia mă cunoaște pentru că am colaborat cu sora ei, Laura Zapata! Dar nu a mai venit nici în Mexic, nici în Argentina…

Reporter: Ți-a schimbat viața pandemia?

Radhu: Categoric! Am pierdut concerte, promovare, încredere în tot…în vacanțe, în oameni, în medicină…

Reporter: În prezent ești bine? De ce în presa internațională se spune că ai crezut că ai covid?

Radhu: Producătorul meu, Luis Perrusi are covid! Nu simte gustul și nici mirosul. Soția lui a ieșit pozitiv, asimptomatic.! Am intrat cu ei în contact! Eu sunt negativ… însă sunt foarte speriat!

Reporter: Ai multe realizări…Ai și regrete? Care sunt?

Radhu: “Sunt căsătorit cu muzica, și am 10 copii, cele 10 piese noi intrate în Billboard”

Radhu: Multe realizări…atât de multe încât nu mi-am dat seama de eșecuri…nu am permis de conducere, și nu sunt căsătorit, și nu am copii…așa ca toată lumea! Dar sunt căsătorit cu muzica, și am 10 copii, cele 10 piese noi intrate în Billboard!

Reporter: Am văzut că ai colaborari cu artiști internaționali. Cu ce artiști din România ai cânta?

Radhu: Nico, Pepe și Inna. Pepe este singurul care cântă latino cum trebuie și cântă bine în spaniolă, nu ca majoritatea artiștilor români care au accent rusesc și fac greșeli gramaticale.

Reporter: Care a fost cea mai mare sumă de bani pe care ai câștigat-o în străinătate? Dar care a fost cea mai mare sumă de bani pe care ai investit-o în munca ta, muzica ta, albume?

Radhu: “Am câștigat din Televisa cât să trăiesc în Mexic un an și să mă plimb”

Radhu: Ooooo…. am câștigat din Televisa cât să trăiesc în Mexic un an și să mă plimb! Televisa este Hollywood-ul latino American, Fabrica de telenovele și muzica latină, cel mai mare Trust mondial de programe hispanice. Și în album am investit 20.000 de euro casa de discuri pentru că au lucrat cu producătorii lui Fonsi și ai Gloriei Estefan.

Reporter: Unde stai acum? În Mexic sau Argentina?

Radhu: În Argentina. Însă trebuie să merg în Mexic și Venezuela! Nu știu când se va putea…

Radhu: “M-aș întoarce în România. Nu o să o las pe mâna maneliștilor sau a tuturor nonvalorilor”

Reporter: Te-ai mai întoarce în România?

Radhu: M-aș întoarce, sigur! Este țara mea! Doar nu o să o las pe mâna maneliștilor sau a tuturor nonvalorilor! Societatea trebuie să evolueze și are nevoie de cultură!

Foto: Arhivă Personală

 

Publicat: 20 Oct. 2020, 10:14 Vedete
Pe aceeași temă