Motivul real pentru care Rocsana Marcu s-a mutat în Anglia: ”Trebuia să fac această schimbare radicală”

Publicat: 31 Dec. 2020, 18:52 Vedete

Pandemia a inspirat-o așa că a început o viață nouă în Anglia, la Londra, alături de fetițele sale, Mayra și Indira, care sunt extrem de fericite acolo. Ce a determinat-o însă pe vedetă să ia această decizie radicală și cum îi este acolo, Rocsana Marcu a povestit pentru Ciao.ro!

Cum a fost anul 2020 pentru tine. Care sunt plusurile și minusurile în ceea ce te privește?

Dacă mă aude cineva când spun că anul 2020 a fost extraordinar pentru mine cred că spune că am luat-o razna, dar sinceră să fiu, 2020 a fost un an care pentru mine a însemnat schimbarea vieții și cea mai bună mutare pe care am putut s-o fac de-a lungul vieții. Și aici mă refer strict la plecarea din țară, plecarea în Anglia, la Londra, pentru viitorul fetițelor mele. Și cum ele sunt pe locul 1 în viață mea, nu m-am gândit la nimic altceva în momentul în care am luat această decizie, decât strict la binele lor. Iar înainte să plec din țară, în mijlocul pandemiei am stat de vorbă cu ele, le-am întrebat dacă ar vrea să studieze la Londra și bineînțeles că au spus că da, pentru că ele iubesc locul acesta. Când am avut evenimente le-am luat de fiecare dată cu mine și se simt foarte bine la Londra, le-a plăcut din primul moment în care am venit aici ia în momentul în care ne-am și mutat, s-au simțit efectiv ca acasă și asta datorită faptului că ele oricum în România au studiat la niște școli private unde au avut foarte mulți colegi din diferite țări, diferite naționalități și a fost foarte ușoară schimbarea asta pentru ele.

Bineînțeles că a fost un an foarte greu pentru toată lumea și asta din cauza faptului că nu știm să gestionăm astfel de situații și nu putem să le controlăm în niciun fel, motiv pentru care. a fost un șoc pentru toată planeta asta ceea ce ni s-a întâmplat în acest an. În schimb, tocmai de aceea am și considerat că este un moment foarte bun pentru anumite schimbări. În general, așa am făcut de-a lungul anilor, când am  văzut că unele lucruri nu merg așa cum îmi doresc, m-am adaptat foarte ușor, din mers, ceea ce s-a întâmplat și acum. Nu pot spune că nu mergeau în România lucrurile așa cum îmi doream eu, că nu am eu cum să mă pun cu un sistem politic care  știți bine cum este în țară, și nu doar politic, ci și medical, în fine, dar consider că pentru copiii mei trebuia să fac această schimbare radicală și cea mai importantă și majoră pe care am făcut-o vreodată în viața mea și sunt tare fericită. Sunt fericItă pentru ele, pentru felul în care evoluează aici și cum se descurcă la școli și ce diplome obțin de fiecare dată și cât de mândri sunt profesorii de ele și nu le vine să creadă profesorilor că  iau note foarte mari și diplome de merit care pe mine mă fac foarte fericită și mândră de ele. Nu că sunt fetițele mele, dar acesta este adevărul.

Ai regrete din anul care a trecut, din 2020?

Culmea e că nu am absolut deloc regrete și spun asta, pentru că mi-a dat Dumnezeu tot ce mi-am dorit în anul 2020, mi-am dorit foarte tare să mai termin o facultate, Facultatea de Drept, și am reușit să fac acest lucru cu brio, în mijlocul pandemiei, mi-am dorit să merg încă o dată în turneu în America și în Canada și am fost cu 3rei Sud Est, tot în pandemie și a fost super frumos! Cred că a fost cel mai frumos turneu, cea mai frumoasă deplasare pe care am avut-o, cele mai frumoase spectacole pe care le-am avut până acum, toate au fost în America și în Canada, când m-am reîntâlnit cu românii de acolo.

Nu am regrete pentru că în momentul în care am decis să plec din țară, chiar dacă eram în niște discuții avansate cu un post de televiziune, inițial am regretat că nu am acceptat acel format de emisiune după care am zis că nu merita să fac  un asemenea sacrificiu și să mă pun pe mine pe primul loc pentru ce? Pentru încă 2-3 ani de stat în țară, încă 3 ani pierduți pentru fetițele mele, când acum este momentul perfect să fac mutarea asta! Și nu am regretat nicio secundă după ce am fost nevoită să refuz acel proiect. Și atunci am zis că dacă o fi să fie la un moment dat să găsesc un format de emisiune care să îmi placă și să fie așa, pe sufletul meu, aș accepta cu mare drag. Oricum sunt nevoită să fac naveta destul de des și să vin în țară, bine, mai puțin acum, că sunt acest restricții, dar înainte cred că o dată pe săptămână veneam în țară și asta datorită faptului că mai am niște contracte, mai am niște sarcini de îndeplinit pe acolo și bineînțeles o să tot vin. Nu am niciun regret pentru că întotdeauna am făcut ceea ce am simțit, întotdeauna am fost cu  capul pe umeri și știu că la fel se va întâmpla și de acum încolo.

Cum intri în noul an?

În noul an intru în forță, ca de fiecare dată, asta pentru că sunt foarte optimistă, datorită faptului că am planuri multe,  aici am un viitor în față, fac niște cursuri  foarte interesante, am fost acceptată la o școală unde este destul de greu să intri și sunt tare mândră de acest lucru. Lăsând modestia la oparte mă așteptăm să intru, dar a fost destul de greu examenul, peste așteptările mele. În noul an intru mai încrezătoare, mai energică decât am fost până acum, mai  plină de dorințe și de energie pozitivă, pentru că toate lucrurile acestea m-au ajutat să fac tot ceea ce am realizat până în momentul de față și să am o viață frumoasă așa cum mi-am așternut-o singură!

Ce rezoluții și așteptări ai de la 2021 pe plan personal și profesional?

Pe plan personal nu am așteptări, pentru că nu vreau să fiu dezamăgită. De fiecare dată când am avut așteptări  pe plan profesional s-au realizat, dar pe plan personal am fost extrem de dezamăgită, așa că atunci am zis de ce să-mi fac eu planuri și să îmi doresc ceva pe plan personal. Lasă să mă surprindă Doamne-Doamne așa cum consideră că merit eu, după sufletul meu să îmi dea pe cineva și încă mă mai las așa puțin în voia sorții, să spunem. Pe plan profesional vreau să investesc foarte mult în mine, vreau să investesc în studiile pe care le voi face aici, să fac multe cursuri ceea ce mă vor ajuta cu siguranță în ceea ce încerc eu să dezvolt aici, mă bucur tare mult că merge foarte bine afacerea cu lenjeriile pe care am deschis-o aici pentru că am făcut-o în trecut și în România și am căpătat experiență, motiv pentru care am reușit să o pun pe picioare aici, să o iau cumva de la zero pentru că este o piață cu totul și cu totul altfel, regulile sunt alfel, legile sunt  diferite, iar acum cu Brexitul trebuie să le învăț și studiez pe toate, să le fac ca la carte, cum trebuie de altfel și cum le-am făcut de fiecare dată. Mă atrage foarte tare și ceea ce ține de imobiliare aici, învăț foarte mult în domeniul acesta și poate la un moment dat voi reuși să  îmi deschid și o agenție imobiliară, am făcut asta și în România, puțină lume știe acest lucru, dar nu la nivelul la care îmi doream să o fac, iar  Londra este paradisul imobiliarelor, din punctul meu de vedere.

Ce veți face de Revelion?

De Revelion nu știu dacă avem voie să ieșim de aici. De Crăciun trebuia să am un spectacol frumos, care din păcate s-a anulat, în Londra, la cel mai frumos restaurant românesc de aici, Proprietarul a fost nevoit să anuleze din cauza conditiilor  impuse. Sunt convinsă că o să îl organizăm la un nivel mult mai mare și mult mai interesant, imediat ce vom avea voie să facem evenimente. Când vom avea voie să mai face evenimente voi continua să aduc artiști în Anglia ceea ce am făcut  și în anii trecuți. Cred că puțină lumea știa acest lucru, că am adus foarte mulți artiști să cânte, să joace, am adus și actori la Londra, am organizat și evenimente pe aici. Începând de anul viitor aș vrea să fac totul la un alt nivel, am niște idei minunate, Doamne ajută să le pun în practică și să auziți vești minunate ca și până acum. Abia aștept să se ridice restricțiile și să mă revăd cu toți prietenii mei, să reînceapă evenimentele, deja sunt stabilite câteva pentru noul an în Anglia și sper să se țină, să nu se anuleze, să vedem. Merg în continuare la concerte și prezentări de evenimente așa că abia aștept ca noi, artiștii, să ne reluăm activitatea.

Ți-ai refăcut sau nu viața privată?

Nu mi-am refăcut viața, nu sunt cu nimeni, normal că intenționez, dar abia aștept, Doamne ajută să  pot să îmi găsesc pe cineva și să se îndeplinească acesta dorință pe care o am, pentru că vreau. Bineînțeles că nu îmi place să fiu singură, dar eu știu realitatea și știu că  nu am timp să îi dedic unui bărbat, din păcate,  chiar dacă ar trebui să mă preocup puțin de mine, nu doar de copii, nu pot face asta. Nu știu, poate trebuie să îmi dea Dumnezeu un bărbat care să fie și el părinte, eventual,să înțeleagă ce înseamnă să  fii părinte singur, să tragă cot la cot cu mine, să facem lucruri împreună. Deja e un vis foarte frumos. Tocmai de aceea sunt atât de bine eu cu mine, nu caut, nu mă interesează, nici nu vreau în momentul de față decât să știu că sunt bine fetițele mele, așa cum sunt de altfel și suntem o familie, și să mă concentrez pe viitorul lor, că e cea mai mare bucurie a mea, când le văd zâmbetul pe față, când le iau de la școală, când le văd fericite, când petrecem mai mult timp împreună, ceea ce nu se întâmpla când eram la concerte și acum ne bucurăm pentru că suntem mai mereu împreună.

 

 

 

Publicat: 31 Dec. 2020, 18:52 Vedete
Pe aceeași temă