EXCLUSIV | Monica Tatoiu, previziuni pentru anul 2023. Ce îi așteaptă pe români: „Covid, Green Deal și război”

Publicat: 08 ian. 2023, 17:48 Autor: Dora Bazavan Vedete

Monica Tatoiu, previziuni pentru anul 2023. A devenit o tradiție pentru Monica Tatoiu să meargă câte o lună de vacanță în destinații exotice, la începutul fiecărui an, în ianuarie.

Revelionul a prins-o pe femeia de afaceri, alături de soțul său, Victor Tatoiu, în St. Martin, la Marigot, acolo unde spune că este mai ieftin decât un sejur la munte în țara noastră, în perioada sărbătorilor de iarnă. Și a fost o dublă sărbătoare pentru că Monica Tatoiu a celebrat pe 2 ianuarie și 40 de ani de iubire alături de bărbatul care a cucerit-o definitiv. Cei doi au împreună și un băiat.

Monica Tatoiu, previziuni pentru anul 2023

Din St. Martin, familia Tatoiu se va muta la Curacao și Bonaire și se va bucură de toată frumusețea pe care o vor vedea, până când se vor întoarce acasă. Și chiar dacă este în vacanță, Monica Tatoiu și-a făcut timp să ne povestească pentru Ciao.ro cum va fi anul 2023. Ce scumpiri ne așteaptă și ce măsuri ar trebui să ia cei care au pământ la țară.

Cum o să fie 2023? Pe filmuleț spuneți că din martie o să fie bine! La ce vă refereați? 

Până la Paști o să fie foarte greu. Intrăm în coada cometei din ultimii 3 ani. Covid, Green Deal și război. Economia Europei este tot mai dependentă de China pentru produse ieftine și generatoare de poluare. Europa socială devine tot mai neperformantă și România depinde de ea. De sărbătorile pascale vor fi injectați în piață bani cu scop electoral așa că o să fie mai bine pe termen scurt.

Ce îi așteaptă pe români: „Covid, Green Deal și război”

Ce ne așteaptă, din toate punctele de vedere în noul an? Se vor scumpi prețurile în continuare?

Cu 7 milioane de oameni care produc pentru 11 milioane este greu să crească în medie veniturile populației. O veste bună este că vor scădea prețurile la locuințe. Vestea proastă este că vor crește în continuare dobânzile la bănci.

Cei care se implică în producția de „păpică” o să o ducă cel mai bine. Cine are pământ la țară la bunici e bine să se gândească cum să îl facă să producă. Cred că anul 2023 o să fie anul în care o să fim nevoiți să ne regândim listele de priorități. Nu o să mai fie posibil să spunem “hai să băgăm capul sub pernă și să așteptăm să treacă urgia”. Trebuie să fim creativi ca să ne menținem standardul de viață.

Ce vă doriți pentru dumneavoastră în 2023? Cât de pozitiv gândiți în acest an? 

Pentru că nu am puterea să schimb ceva, iar de la decidenți nu mai am așteptări, nu este cazul să îmi consum energia pe frustrări. Energia este tot mai scumpă. Așa că o folosesc să văd cum îmi înflorește grădina, o să plantez zmeură și căpșuni și roșii în ghivece, o să continui să fac prăjituri, să ascult muzică bună, să mă întâlnesc cu oameni frumoși și deștepți. O să folosesc fiecare clipă ca să mă bucur de ceea ce îmi oferă fiecare din zilele care mi-au rămas. Fericirea ți-o construiești renunțând la iluzii și plăceri virtuale. Nu mor caii când vor câinii.

Publicat: 08 ian. 2023, 17:48 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×