EXCLUSIV | Mihai Morar, prezentator Forza ZU: “E ca și cum te trezești lângă o persoană dragă, indiferent câte ore dormi. Așa te trezești și pentru radio”

Publicat: 22 sept. 2023, 10:40 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Mihai Morar și Daniel Buzdugan au organizat Forza ZU, ediția a zecea, sâmbătă, pe 9 septembrie, în Piața Sfatului din Brașov, unde au reușit să adune zeci de mii de oameni.

Mihai Morar și Daniel Buzdugan au strâns zeci de mii de oameni la Forza ZU, ediția a zecea, din 9 septembrie de la Brașov. Printre artiștii care au urcat pe scena Forza ZU s-au numărat Mario Fresh, Delia, Andra, Loredana, Andia, Jo, Juno, Misha Miller, Connect-R, Carla’s Dreams, Spike, The Motans, Grasu XXL, Puya, 3 Sud Est, Mira, Andia, Cabron, Nicole Cherry, Feli, Holograf, Alina Eremia, Irina Rimes, Raluka, Lidia Buble, Cătălin Crișan, Theo Rose, ASIA.

Mihai Morar: „Din 2011 spunem că Forza ZU, ești tu, Forza ZU sunt eu”

Mihai și Daniel au stat pe scenă aproape pe parcursul evenimentului, așa cum obișnuiesc de ani buni, pentru a supraveghea, pentru a se asigura totul decurge ca la carte. Într-una din puținele dăți în care a părăsit scena, Mihai Morar a stat de vorbă cu reporterii CIAO.RO… pe ceas!

Omul de radio ne-a dezvăluit, în câteva minute, ce înseamnă Forza ZU pentru el, cum au fost cei 4 ani în care nu a organizat marele eveniment, dar și cât de mult iubește radioul. Deși nu e matinal de fel, lui Mihai nu i se pare un chin trezitul cu noaptea în cap, de dragul ascultătorilor.

Ce înseamnă Forza ZU pentru tine?

Noi, din 2011 spunem că Forza ZU, ești tu, Forza ZU sunt eu. Așa cum a zis și Daniel pe scenă. Mi-a venit ideea asta, eram la un eveniment cu Daniel, la o nuntă. Am zis că trebuie să facem un eveniment mare de tot, un concert de ăsta, să umplem stadioane.

Nu știam calea, dar întotdeauna e important să ai o idee mare și cumva calea să arată. Îți arată lumea, arată Cerurile și pentru noi chiar ni s-a arătat calea.

Câți oameni sunt aici, în Piața Sfatului, Mihai?

Habar nu am, nu știu să număr, așteptăm datele de la Jandarmerie. Ar fi cred că vreo 100.000 de oameni, dacă piața asta ar fi mai mare, dar… atâta e Piața Sfatului. Și am ținut să facem a 10-a Forța ZU ca un manifest, să ne întoarcem la zero, la locul în care am început proiectul ăsta.

Iar apropo, de câți oameni sunt, pot să zic că e primul weekend din anul ăsta în care în Brașov, atenție, e ultimul weekend…. Luni, pe 11, începe școala, adică e ultimul weekend de vacanță. E primul weekend din anul ăsta în care nu mai găsești niciun loc de cazare Brașov.

„Au fost grei, dar au fost niște ani buni. Au fost niște ani de creștere pentru noi în care am învățat”

Cum au fost cei 4 ani fără Forza ZU?

Să știi că au fost grei. Au fost grei, dar au fost niște ani buni. Au fost niște ani de creștere pentru noi în care am învățat… Radioul ăsta s-a născut în stradă, în piețe, interacțiunea cu oamenii. Au fost 4 ani în care am învățat să facem radio aproape de oameni fiind departe de ei.

Așa au venit o grămadă de idei, nu știu, am făcut Revelionul la radio în care au fost oameni din toată lumea. Adică trebuie să reinventezi întotdeauna, nu ține de tine cât de greu e un an, poate să fie criză, poate să fie pandemie, poate să fie război. Trebuie să-ți faci treaba și să te apropii de oameni din orice mijloc.

Mihai Morar: „Nu mai văd ca pe o chestie grea… asta cu trezitul, deși nu sunt o persoană matinală”

Spune-mi cu reușești să te împarți între trezitul ăsta de dimineața, pentru radio, între proiecte… și familie?

Nu mai văd ca pe o chestie grea… asta cu trezitul, deși nu sunt o persoană matinală. Îmi iau vacanțe lungi, câteva săptămâni nu mai vreau să aud de nimic. Îmi iau fetele și plecăm. Încercăm să ne încărcăm pentru încă un an. Îmi place.

Altfel n-ai cum, dacă ăsta e traiul tău, dacă asta îți place să faci. E ca și cum te trezești lângă o persoană dragă, indiferent câte ore dormi. Așa te trezești și pentru radio.

Foto: Instagram Radio Zu Oficial/ arhiva ciao.ro

Publicat: 22 sept. 2023, 10:40 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă