EXCLUSIV | Diana Bart, despre cariera în televiziune: „Dormeam în fotoliu în redacție. Acum orice fată care face scandal sau are decolteul cât mai adânc ajunge…”

Publicat: 22 nov. 2022, 21:18 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Diana Bart, prezentatoarea de la Prima Tv, ne-a vorbit despre cariera în televiziune. Și și-a amintit cât de greu i-a fost drumul în jurnalism până a ajuns acolo unde-și dorea.

Diana Bart, prezentatoarea de la “Flash Monden” și de la “Primii Câștigă” – show ce începe pe 5 decembrie, emisiuni de la Prima Tv, ne-a dezvăluit cum au fost cei 15 ani de presă ai ei. Cât de mult a muncit și cât s-a chinuit ca ajungă unde este astăzi, la cârma a două show-uri tv.

Diana Bart prezintă 2 show-uri de televiziune la Prima TV

Vedeta mai povestește, în interviul exclusiv pentru CIAO.RO, ce relație are cu soțul ei. De ce nu a vrut apeleze la o bonă, în primii ani după ce a adus pe lume primul copil. Dar și ce sfat a urmat de la mama ei și care i-a prins bine!

Mai mult, Diana Bart a vorbit și de alte pasiuni ale ei, pictura și arhitectura.

Diana, spui pe blog-ul tău că după 15 ani de presa te-ai decis să reînvii latura artistică. Și că ai retrăit fiorul copilăriei atunci când reproduceai tablourile bunicii tale. Care a fost relația cu bunica ta? Povestește-ne cea mai dragă amintire care te leaga de bunica ta.

Bunica mea a fost un exemplu, pe care l-am și urmat. Fără să-mi dau seama, inițial, îi reproduceam tablourile pe care le picta. Îmi plăcea s-o văd și cosând haine. Dar o urmăream cu același interes și în timp ce ne pregătea mesele delicioase. Ușor, usor, am făcut tot ceea ce am văzut la ea. Îmi amintesc cum îmi scotea bucăți de materiale aduse de prin țări străine și cum îmi cosea rochițe. Îmi amintesc și cum ne împărțea, mie și fratelui meu, ciocolată chinezească. Toate amintirile sunt frumoase.

Diana Bart: „Am ajuns cumva la vorbele mamei, ca bază este jurnalismul, arta o pot face în paralel”

Faptul că mama ta te-a sfătuit să îți consolidezi mai întâi cariera în media. Și apoi să dai frâu liber laturii tale artistice ți-a creat vreo urmă de regret? Crezi că ai fi făcut mai multe pe parte artistică dacă mergeai în paralel pe ambele drumuri?

Nu am nicio urmă de regret, mă regăsesc în absolut tot ceea ce fac, și fac cu dăruire și plăcere! Am gustat și din plăcerea artistică, odată cu Școala de Arte, pe care am absolvit-o în urma cu câțiva ani, tocmai, ca să nu am regrete că nu am făcut-o și pe asta. Am puține, dar am proiecte de design de interior, de care sunt tare mândră. Am ajuns cumva la vorbele mamei, ca bază este jurnalismul, arta o pot face în paralel. Dacă ar fi fost invers, nu cred că aș mai fi avut timp de TV, arhitectura și design-ul de interior îți ocupă chiar tot timpul.

Diana Bart, atac direct la prezentatoarele TV

Ești de 15 ani în presă și spuneai, la un moment dat, că atunci când tu ai început să lucrezi erau alte valori. Ce te supără cel mai tare din acest «acum» mediatic?

În 2004, atunci când am început eu să lucrez în televiziune, direct de pe băncile facultății de Jurnalism, am pornit chiar de jos, lucram zi și noapte pe teren, iar atunci când am cerut să și prezint știrile pe care le realizam, mi s-a spus că nu am nicio șansă până nu dovedesc că „mănânc pe pâine” terenul. Au urmat luni și ani în care am parcurs toate etapele, am ajuns la visul de a fi prezentatoare, dar tot băteam în lung și în lat terenul. Dormeam în fotoliu în redacție, după nopțile după știri, ca să nu-mi stric machiajul între live-urile de la primele ore ale dimineții.

Diana Bart: „Orice fată care face scandal sau are decolteul cât mai adânc ajunge…”

Abia după 10 ani am avansat ca prezentatoare la București, un post care era clar mult mai lejer ca și ore de muncă. Dar dădeam în aceste ore tot ceea ce învățasem din practică și știam că pot duce orice. E trist să văd acum că orice fată care face scandal sau are decolteul cât mai adânc și buzele cât mai evidente ajunge peste noapte prezentatoare. Nu mai are jurnalismul credibilitate. Dacă ne uităm la jurnalele sau emisiunile din străinătate, doar jurnaliștii cu ștate fac asta, care au o prestanță și o vastă experiență.

Ai o carieră frumoasă, iar la PRIMA TV pare că ești acasă. Ai un nou proiect alături de Cove: un concurs de cultură generală unic în România, ”Primii câștigă”. Tu și Cove lucrați de ceva vreme împreună, dar cum este relația voastră din spatele camerelor de filmat?

Am 10 ani de când sunt în familia Prima TV, ma simt ca acasă, iar colaborarea cu Cove a venit fix într-un moment în care aveam nevoie de o provocare profesională. Îmi place sa experimentez noi proiecte, dar alături de jurnaliști la fel, cu mare experiență, pentru că am cu cine să joc. ” Primii Câștiga” e o provocare live, așa cum îmi place mie, dinamică și educativă, în același timp. Ne înțelegem din priviri pe sticlă, dar avem o relație de prietenie frumoasă, pe care am legat-o tare ușor și natural.

Diana Bart despre momentul în care făcea show de televiziune cu alt coleg: „Îmi amintesc de începuturile noastre la Flash Monden, când prezentam cu Alexandru Constantin, mai tot timpul râdeam în direct”

Care este cea mai dragă amintire pe care o ai de când ești parte din echipa PRIMA TV? De foarte mulți ani te vedem pe sticlă la ‘’Flash monden’’. Care este cel mai haios episod ‘’behind the scenes’’ care te leagă de această emsiune?

Am atât de multe amintiri și multe haioase. Îmi amintesc de începuturile noastre la Flash Monden, când prezentam cu Alexandru Constantin, mai tot timpul râdeam în direct. Odată mi-a pregătit o farsă și a început să danseze pe ritmuri arăbești, și eu nu înțelegeam ce-i cu el. El imita un prezentator de afară, care ne-a și premiat pentru momentul acela reușit, care a devenit rapid viral pe internet. Și perlele de genul ” Fiii lui Prigoană se dau cu ski-urile în Mall”, unchiul Sapro (în loc de unicul Sapro), criza de ras în direct alături de Nicole Cherry și multe altele…

Diana, ai două fetițe superbe. Cum se împacă munca din televiziune cu pasiunea ta pentru pictură și viața de familie?

Mulțumesc, sunt minunate, da, îi mulțumesc lui Dumnezeu zilnic pentru ele. Se completează viața de familie și cariera, nu mă văd fără una dintre ele. Mama și tata sunt universul copiilor, exemplul lor, pe care-l urmează toată viața. Dacă văd că părinții sunt independenți și fac ceva în viață, la fel își vor dori și ei.

Cum se împarte Diana Bart între televiziune, copii și artă?

Nu ai ales să beneficiezi de ajutorul unei bone. De ce? Crezi că ar influența negativ educația copiilor?

În primii aproape 3 ani ai Mairei nu am vrut sub nicio formă bonă. Am luat-o pe cea mică peste tot după mine, mi-am dorit, mai bine să fie lângă mine, decât lângă cineva străin. În ultimele luni de sarcină, însă, cu Amina, am simțit nevoia de ajutor, și așa am luat prima bonă, câteva ore pe zi. Iar după ce am născut am apelat și la bonă internă.

Dar eu nu pot doar să las copiii cu cineva și să stau liniștită, pentru mine contează toate aspectele, de la educatie, la bun simt, la empatie, curățenie, la energia omului, astfel că mi-a fost tare greu să găsesc pe cineva, cu care să și împart casa. Fetele acum au mai crescut, sunt la școală și gradiniță, astfel că am ajuns tot la o bonă externă, iar doamna care mă ajută acum e tot ceea ce am nevoie.

Diana Bart: „Tot ceea ce este minunat vine și cu ceva sacrificii la pachet”

A existat vreun moment-limită în care să îți spui: „Ce aș mai da timpul înapoi’’?

Nu îmi doresc să dau timpul înapoi, mi-aș dori însă aici să rămân câțiva ani buni, să apuc să mă satur de această perioadă care, pentru mine, este cea mai frumoasă. Tot ceea ce este minunat vine și cu ceva sacrificii la pachet, altfel n-am putea aprecia ceea ce avem.

Care este cel mai romantic moment trăit alături de soțul tău?

Avem multe momente romantice de când ne cunoaștem, de la zilele de naștere -surpriză organizate, la escapade în doi, dar, de departe, cererea în căsătorie la Roma, seara, pe o terasă superbă, a fost cel mai romantic moment.

Foto: PR Prima TV

Publicat: 22 nov. 2022, 21:18 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Pe aceeași temă