EXCLUSIV | Cătălin Scărlătescu, pus la dietă de Doina Teodoru! Câte kilograme îi cere să slăbească: „S-a terminat cu mâncatul. Mă ceartă madam acasă”

Publicat: 10 iul. 2024, 22:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Cătălin Scărlătescu este pregătit pentru sezonul 9 MasterChef, ce se va difuza în curând la Pro Tv.

Cătălin Scărlătescu este pregătit pentru sezonul 9 MasterChef! Pro Tv anunță startul filmărilor pentru cel de-al 9-lea sezon al celui mai așteptat show de cooking: MasterChef România. Formatul care a inspirat milioane de români îi provoacă pe bucătarii amatori să prindă gustul competiției și în această toamnă. Show-ul este prezentat de Gina Pistol.

Gina Pistol, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au reunit la PRO TV pentru un sezon incendiar MasterChef. Cei patru au început deja filmările pentru emisiunea de cooking care a ajuns la sezonul cu numărul 9. Chefii sunt pregătiți să dea șorțurile celor mai buni concurenți.

Ce spune Cătălin Scărlătescu ar trebui facă un concurent pentru a fi demn de MasterChef?

Cum sunt concurenții? Ce ar trebui să gătească pentru a vă surprinde?

Nu îți dai seama ce înseamnă… în fiecare an roșiile apar. Și de fiecare dată roșia are alt gust. Pe lângă roșie, dacă pe vremuri, noi puneam doar sare și ulei de floarea soarelui, atât ne punea bunica, mama, după Revoluție, au început să apară sute și sute de ingrediente. Și atunci, ia să vezi dacă schimbi roșia cu păstârnac. Dacă adaugi, lângă roșie, păstârnac și cele 10 miliarde de combinații, ingrediente.

Așa că nu se va termina niciodată, pentru că între timp noi uităm și apar altele, și altele, și altele și n-ai cum să nu ne surprinzi cu farfurii noi, cu rețete noi.

Un sfat pentru concurenți? Cum ar trebui să fie un concurent MasterChef?

Concurentul ideal pentru MasterChef este un curent sincer, în primul rând, sincer cu el, după care sincer cu ingredientul lui. Și dacă e sincer cu el și cu ingredientul lui, atunci e sincer și cu noi. Trebuie să vii aici și să îți dorești să câștigi. Dacă nu îți dorești să câștigi… du-te în altă parte. Pleacă de aici că n-ai ce să cauți. Că dacă vii doar să te plimbi, știi…. sunt sătul de influenceri d’ăștia care vin să se vadă și ei la televizor o dată și gata. S-a dus era.

„Nu toți vin aici pentru a câștigă acest trofeu”

Sunt concurenți care vin doar să-și facă un soi de promovare, să zicem?

Cumva da, gândiți-vă că suntem de toate genurile pe planeta asta. Nu toți sunt sinceri. Nu toți vin aici pentru a câștigă acest trofeu.

Dintre voi 3 care e cel mai indulgent și care este “baubau”?

Eu sunt indulgent. Te rog frumos să analizezi, ia toți anii ăștia și ți așa un reserch și ai să vezi, dacă închizi ochii, care e băiatul de treabă.

Cine e “baubau”?

Bontea a fost “baubau” tot timpul, el se uită urât… Stii, câteodată oamenii îmi spuneau mie: “Domnul Scărlătescu, nu mai uitați urât”. Si le spuneam, eu nu mă uit urât, eu sunt urât și doar mă uit”. A fost bună asta? (râde – n.r.)

Cătălin Scărlătescu, MasterChef Pro Tv: „Dacă mergi cu mine în piață la Obor, înnebunești. iau babele…”

Ce-ți spun oamenii când te opresc pe stradă?

Master, de când mă știu tot master am rămas.

Au curiozități? Te întreabă rețete? Altceva?

Toate tampenile, toate chestiile, toate rețetele de pe planetă. Dacă mergi cu mine în piață la Obor, înnebunești. iau babele, “ia zii, ce e cu peștele? Ce e cu ciorba aia cu leuștean?”. Dar sunt foarte prietenoși.

Las-o pe aia cu pozele, , nah, este foarte, foarte măgulitor, dar tare obositor. De exemplu, am fost la meci și am făcut 3000 de poze pe zi. Este măgulitor… cum mama naibii, eu, un bucătar, să stârnesc atâta atracție. Și nu știu, n-am câștigat marele premiu al Monaco-ului sau nu am fost un pilot de Formula 1, n-am fost Gică Hagi.

Cătălin Scărlătescu: „Mai dau jos câteva kilograme, că mă ceartă “madam” acasă”

ti pregătit să iei în greutate în sezonul 9 MasterChef cu atâția concurenți care vor pregăti atâtea bunătăți?

Nu mai. S-a terminat cu greutatea. Greutatea asta e perfectă. Zic eu. Mai dau jos câteva kilograme, că mă ceartă “madam” acasă.

Ce spune?

Zice “ai grijă cu mâncatul”. Dar ce să faci dacă sunt gurmand și eu de meserie. Scărlătescu Cătălin Gurmand, ăsta e un nume din familie, așa că nu avem ce să facem.

Acasă gătești?

Rar, dar gătesc.

Dar te bagi cu nasul în oalele doamnei când gătește?

Doamna nu gătește cu foarte multe oale, îi plac mai mult verziturile astea, salate multe.

Înseamnă dacă te ține pe salate, slăbești imediat 2-3 kg.

Da, mănânc salată la prânz, dar nu ieșim și noi seara la un restaurant să mâncăm și altceva? Ce atâta salată

„În momentul în care îmi place mâncarea, aplaud”

Care e mâncarea preferată?

Mâncarea bună. Eu n-am pretenții, eu mănânc orice, oricând, oricum. Îmi place diversitatea la mine. Rar mă întorc în același restaurant, doar dacă este spectaculos. Sunt exact ca un câine de vânătoare, caut prada.

Ți se întâmplă să comentezi la restaurant atunci când nu ești mulțumit de mâncarea din farfurie?

În momentul în care îmi place mâncarea, aplaud. Dacă ceva nu-mi place, îmi sună telefonul, nu știu … “mă scuzați, nota că mă grăbesc”. Dar nu dăm cu pietre. Nu dăm cu noroi, nu certăm. Dacă are cineva nevoie de un sfat, îl dăm cu mare drag, dacă nu, nu.

Publicat: 10 iul. 2024, 22:00 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă
×