EXCLUSIV | Artista din România suspectă de cancer la stomac: „Am o crustă crescută pe esofag, care e posibil să fie cancerigenă”

Publicat: 31 oct. 2022, 11:26 Autor: Dora Bazavan Vedete

Artista din România suspectă de cancer la stomac. Artista a avut însă o viață cu suișuri și coborâșuri, destul de complicată, mai ales din punctul de vedere al sănătății! S-a confruntat cu un diagnostit de temut și apoi a avut probleme și cu sarcina, însă Miryam a vorbit deschis și și-a împărtășit diagnosticul primit în urmă cu câțiva ani, doar pentru Ciao.ro!

Miryam, cum stai acum cu sănătatea? Ai avut niște probleme care te-au cam speriat! Ai fost suspectă de cancer la stomac! Acum e totul bine? Cum s-a întâmplat?

Totul a început cu niște probleme de digestie pe care toți le avem uneori. Am crezut că pot rezolva cu un cărbune medicinal. Asta până când mi-am dat seama că nu mai pot mânca nimic, slăbisem exagerat, durerile de stomac deveneau insuportabile, aveam arsuri permanent și o voce răgușită, ceea ce mă afecta profesional.

Artista din România suspectă de cancer la stomac

Am mers la diverși doctori, fiecare avea câte un diagnostic care nu părea deloc grav. Am făcut luni de zile tratamente peste tratamente, dietă și tot ce mi se recomanda însă starea mea nu se îmbunătățea. Eram anemică, nici nu puteam vorbi coerent, nu mai știam ce mă doare, stomacul, pieptul, gâtul. După o endoscopie digestivă în sfârșit îmi găsiseră ,,bubița”. Mi s-a explicat că am o ,,crustă crescută pe esofag” care e posibil să fie cancerigenă. După alte analize mai amănunțite, am ajuns să mă operez la stomac și să fiu oarecum ok acum. Mulțumesc lui Dumnezeu!

Ai avut emoții în așteptarea rezultatelor analizelor? Ți-a fugit lumea de sub picioare?

Da. Am avut diferite stări, regrete, griji, mai ales pentru familia mea, părinții mei. Mă tot gândeam dacă este cancer cum o să reacționeze mama, cum o să-i spun?! Îmi făceam griji inclusiv pentru cățeii mei. Cine îi va îngriji mai bine ca mine!

Ai o fetiță de 4 ani acum! Cum gestionezi relația cu ea?

Este bucuria vieții mele, cea mai mare realizare.  Centrul Universului meu. Mi-a fost foarte greu la început pentru că a fost genul de bebeluș care nu dormea, plângea continuu. Dar e schimbată total acum la 4 ani. E drept că are o personalitate foarte puternică, pe care eu o numesc încăpățânare  dar o las în pace și încerc să fac totul prietenește. Încerc să evit orice fel de ceartă cu ea, merge doar cu explicații, nu cu un ton ridicat. Crede-mă, e greu să fii o mamă calmă mereu!

Ai avut niște depresii după naștere! Cum ai reușit să treci peste?

Am crezut că sunt mai mult decât pregătită să am un copil mai ales că l-am așteptat ani de zile. Însă după ce am născut, când am văzut o mogâldeață de 2,100 kg, am avut un șoc. Mi-a murit curajul, m-am panicat. M-am trezit singură cu un bebeluș, fără experiență, fără mamă, fără soacră, fără prieteni, soțul meu nu mai stătea pe acasă ceea ce m-a făcut chiar să cer divorțul.

Îl învinovățeam că nu era lângă mine măcar să-mi țină de urât. Cred că toată oboseala, grijile și singurătatea m-au făcut să intru într-un soi de depresie. Totuși zâmbetul și îmbrățișările copilului meu m-au ajutat să-mi găsesc forța de a trece peste toate. Mi-am revenit total când am început din nou să cânt la evenimente. Zâmbetele și fericirea oamenilor mi-au redat bucuria de a trăi.

Ai avut cumva la un moment dat și gânduri de sinucidere când ți-a fost greu?

Nu. Nu mi-aș lăsa niciodată copilul fără mamă. Nu trăiesc doar pentru mine. Mai întâi de toate trebuie să fiu bine pentru Arianna mea.

Știu că ești foarte bine profesional și nu duci deloc lipsă de cântări! Ai full book până la sfârșitul anului și weekendurile pline! Cât de greu ți-a fost să ajungi aici?

Da. Anul ăsta a fost unul din cei mai buni ani ai mei dacă vorbim de evenimente și concerte. Când am făcut proiectul cu band-ul, am știut că va fi greu dar și că va ieși bombă pentru că am norocul să colaborez cu instrumentiști foarte buni iar Daniel Didi, acordionistul meu orchestrează într-un stil demențial. Când oamenii ne ascultă live ne iubesc, astfel se umple agenda.

Te deranjează faptul că ești asemănată cu Carmen Chindriș? E o competiție între voi?

Ooo… Nici nu știam de asemănarea asta. Eu cred că suntem foarte diferite. Cred că singura asemănare vine de la faptul că amândouă am studiat jazz și acum cântăm și manele.

Ești adepta intervențiilor estetice? Ce ai vrea să schimbi fundamental la tine din punctul de vedere al înfățișării?

Deocamdată nu aș schimba nimic la mine. Pe viitor, cu siguranță o să fac niște intervenții dacă va fi nevoie. Frumusețea și tinerețea nu durează o veșnicie și e clar că carcasa noastră trebuie ajutată să reziste cât mai mult.

Provii din cea mai bogată și cunoscută familie din Palestina! A fost un avantaj sau un dezavantaj
 pentru tine acest lucru?

Nici nu știu cum să-ți răspund la întrebarea asta. Ar fi fost un avantaj dacă m-ar fi făcut să mă simt egală cu ei și dacă mi-ar fi dat ce mi se cuvine. În acest moment eu am renunțat la orice fel de legătură cu familia mea de acolo. Nu mi se pare corect să mă simt ,,cerșetoare de bunuri proprii”. Și dacă ei se comportă în felul ăsta cu sângele lor, prefer să mă lipsesc de ,,minunata familie Anabtawi”.

 

Publicat: 31 oct. 2022, 11:26 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă