EXCLUSIV | Emily Burghelea, sacrificii pentru copii! Ce făcea în pauza dintre filmări de la PRO TV: „Venea Andrei cu el o dată pe zi”

Publicat: 16 iul. 2023, 14:58 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Emily Burghelea, una dintre vedetele de la “Săriți de pe fix!”, noua emisiune de la Pro Tv, își dorește să alăpteze cât mai mult cu putință. Așa că, atunci când era la filmările show-ului, soțul îi aducea fiul în pauze… la alăptat.

Emily Burghelea, de la “Săriți de pe fix!”, noua emisiune de la Pro Tv prezentată de Cabral Ibacka, ce se va difuza în curând, spune că vrea să-și alăpteze fiul cât mai mult. În pauzele de filmări, vedeta își chema soțul în parcare împreună cu micuțul, în vârstă de 4 luni, ca să-l alăpteze.

Emily a trecut prin furia laptelui, imediat după ce l-a adus pe lume pe fiul ei, un subiect sensibil pentru ea. Ea ne-a vorbit și despre cum și-a provocat travaliul.

Emily Burghelea și-a alăptat fiul în pauzele de la “Săriți de pe fix!”: „Fiul a venit prin parcare, cu Andrei, încă nu am renunțat la alăptare”

Emily, muncă, filmări pentru “Săriți de pe fix!”. Ce au făcut micuții fără tine acasă?

Unul a venit prin parcare, cu Andrei, trebuia să îl alăptez că încă nu am renunțat la alăptare. Îmi doresc să alăptez cât de mult pot. Deși are și lăpticul înghețat, fac și chestia asta.

Așa am reușit cu hrănitul, cu laptele înghețat, pentru că în unele momente nu poate Andrei să vină la filmări. Stăm destul de departe, facem destul de mult. Venea o dată pe zi la filmări astfel încât să stea liniștit.

Practic el venea cu copilul în parcare și tu ieșeai în pauză și alăptai…

Da.

Fetița?

Pitica care e deja mare, am fată mare are 2 ani și ceva, îți vine să crezi cât de repede trece timpul? Începe să vorbească.

Vrei să-ți zic ceva? Bebe stă pe burtă și aproape merge de-a bușilea. E foarte bine că i-am făcut atât de repede, deși sunt momente mai solicitante și mai aglomerate.

Emily a apelat la terapeut: „Andrei a observat micile deraieri ce le aveam”

Unele mămici se confruntă cu depresii postnatale. Tu te-ai confruntat cu asemenea problemă după prima sarcină sau poate după a doua?

Am avut la Medeea, nu știu dacă am avut acum sau nu, de obicei oamenii din jurul tău îți zic dacă ai depresie. Nici la Medeea nu conștietizam prea tare, dar la Medeea am trecut foarte repede peste asta pentru că am apelat repede la un terapeut. Andrei a observat micile deraieri ce le aveam. Am zis “ok, se întâmplă ceva”, m-am dus la un terapeut și s-a rezolvat totul foarte rapid. Acum însă nu mi-a mai semnalat nimic.

Activitatea îți ține mintea ocupată, antrenată. E un lucru bun până la urmă, dar știi cum e, o sabie cu două tăișuri: să mergi la muncă, să faci chestii sau să stai acasă pentru că e plăcut să stai cu bebe.

Te ajută cineva la creșterea celor doi copii, în afară de Andrei?

Nu mă ajută nimeni, în afară de Andrei. Acum a venit mama care lucrează în străinătate. A venit să ne ajute o perioadă, e în vacanță și a venit să ne ajute. Esta mai ușor într-adevăr că e cineva acolo pe care poți să te bazezi. Dar având în vedere că noi i-am crescut singuri, acum e foarte dificil că trebuie să mai vină cineva, mai bine îl las pe Andrei.

Emily Burghelea: „Am început să căutăm o bonă, dar în momentul în care i-am trasat caietul de sarcinii mi-am dat seama că toate lucrurile alea trebuie să le fac eu”

Nu v-ați gândit la bonă?

Măi, pe Medeea am vrut din tot sufletul să o creștem singuri și am reușit. Acum când a venit și bebe 2 ne-am gândit așa, “oare nu ne-ar trebui și nouă o bonă?”. Și am încercat în stânga, și în dreapta, la un moment dat ne simțeam destul de obosiți și extenuați. Și am zis “hai măcar să găsim un ajutor cu curățenia”. Nici măcar asta nu avem, nu ne intră practic nimeni în casă. Așa suntem noi.

Și am început să căutăm o bonă, dar în momentul în care i-am trasat caietul de sarcinii mi-am dat seama că toate lucrurile alea trebuie să le fac eu. Am zis să găsim o bonă pentru noi, pentru mine și Andrei, una care să vină să ne gătească, să ne facă curățenie, să ne facă mâncare și încă nu am găsit-o.

Acum a venit și mama și cumva a pansat zona aia și mai e și mama-soacră care mai vine pe la noi și ne mai face de mâncare, draga de ea. Ne mai aduce dacă e nevoie de ceva, este acolo și cumva suntem în zona aia de confortabil. Dar uite, acum că vorbesc cu tine tocmai realizez că chiar ar trebui să ne ocupăm și de treaba asta. Trece vara și în toamnă deja toți oamenii sunt deja angajați, nu?

Emily, să revenim puțin la emisiunea din care faci parte. Spune-mi, ești sărită de pe fix în general?

Sunt foarte sărită de pe fix. Trebuie să fii sărit de pe fix, eu am 24 de ani, 2 copii deja, vreau să merg la facultate, vreau să mă înscriu la master și fac și emisiunea. În timp ce alăptez. Și o mai am și pe aia mică care are 2 ani și el are 4 luni și m-am și căsătorit, și îmi doresc și al treilea copil dacă ar fi să fie! Așadar, trebuie să fii nebun să vrei să le faci pe toate. Dar e frumos.

Ce spune Emily Burghelea despre filmărileSăriți de pe fix!”?

Cum a fost filmări? Ați avut parte de multe peripeții?

La filmări a fost o peripeție continuă, foarte tare. E un proiect care vă prinde cu siguranță. Am simțit asta de aici de pe canapea, adică dacă tu te uiți la o chestie și râzi din tot sufletul până nu mai ai aer, e clar că chestia asta se transmite și acasă. Când ești în probe și le faci poate nu îți dai seama așa de tare că ești prins acolo, îi vezi doar pe ceilalți că râd. Dar eu îți zic și din punctul ăsta de vedere, al omului care se uită, e fabulos.

Ce planuri aveți pentru vara asta? Vacanță?

Noi suntem adepții plecărilor și am plecat cu Medeea la două luni, a zburat cu avionul până la Iași și Daminan la fel, nu mai știu unde am plecat, oricum la o lună și ceva am plecat la munte să schiem. Adică la modul ăsta, suntem mereu cu adrenalina în sânge. Plecăm în Grecia, cu toată familia și cu nașii, cu toți prietenii, facem o gașcă mare.

Mai aveți timp pentru voi doi?

Să știi că ne facem, trebuie să avem.

Când ieși la un restaurant cu Andrei, lași lapte la frigider și pleci liniștită?

Da. Uite, când vrem să mai ieșim doar noi doi, a fost acum de curând ziua nașei lui Damian, l-am lasat pe Damian acasă cu mama-soacră. Acum e așa o chestie că e și mama-soacră, e și mama, sunt amândouă aici și își doresc. Și ne-am făcut de cap, am venit la 3 dimineață acasă, superb. Nu am mai făcut de mult treaba asta. Nu am avut timp să ne dezmeticim, eu ori am fost însărcinată, ori am fost lăuză, ori alăptam.

Emily Burghelea, probleme cu alăptarea după naștere: „E foarte ciudată febra laptelui și mai grea decât mă așteptam și aș fi auzit. Nu am știut efectiv ce m-a lovit”

Știu că ai avut ceva probleme de sănătate. Acum ești bine?

Acum da, sunt foarte ok. Și Andrei e mai bine pentru că a avut niște probleme cu imunitatea. Nu știu de ce s-au întâmplat lucrurile astea așa, cred că de la adrenalina asta continuă. El a avut probleme cu imunitatea, acum ține o dietă de revitaminizare să își crească vitaminele. Iar eu îmi revin după sarcină, naștere. Deși am născut foarte ușor și natural, totul a fost perfect, am avut febra laptelui și tocmai de asta nu vreau să ….

E foarte ciudată febra laptelui și mai grea decât mă așteptam și aș fi auzit. Nu am știut efectiv ce m-a lovit. Și eram la al doilea copil, teoretic ar fi trebuit să știu lucrurile, practic m-am trezit….

Am avut și la Medeea puțin, mă dureau sânii, s-au înroșit foarte tare, s-au întărit, am scos laptele cu pompa și am fost ok. Aici nu ieșea laptele absolut deloc, febra creștea, frisoanele creșteau, eu voiam să stau cu bebe și nu puteam să mă ridic din pat. Născând natural am avut febră musculară, practic toti mușchii din corp mă dureau. Și mușchii feței.

Andrei a asistat la naștere și a fost superb, la Medeea nu a putut că era pandemia, dar acum a intrat. I-am zis “hai mai repede că pierzi momentul”. Că avea voie doar o oră să stea și era pe acolo prin zonă.

„Am reușit să îmi provoc travaliul singură”

Hai să îți zic o chestie tare cu nașterea… Eu am născut la 40 de săptămâni, doamna doctor cu care am născut-o și pe Medeea, mi-a zis în felul următor: “nu trece prea mult de termen că s-ar putea să îți fie mai greu să naști, hai într-o vineri și o să inducem nașterea dacă nu începe travaliul normal”. Eu eram, “doamna doctor, vă rog nu îmi induceți travaliul, eu vreau să vină natural”.

Știa că urma să mă interneze… probabil mi-ar fi provocat travaliul că… na, faci ce e mai bine pentru copil. Și nu am dormit deloc, m-am apucat de baie cu apă fierbinte dimineața, am urcat 4 etaje de 10 ori, am stat pe minge, am făcut toate chestiile astea să îmi provoc travaliul. Și ce crezi, chiar am reușit să îmi provoc travaliul singură.

După ce am făcut toate astea, dimineața m-am dus și am băut un ceai cu Andrei, am mâncat ceva după care ne-am dus la spital. Îmi zice “Păi ce ai venit acum, e prea târziu, hai peste 2-3 zile”.  Și i-am zis “Doamnă Doctor, vă rog frumos uițati-vă măcar la mine”.

Și ce crezi? Dilatație 2 centimetri. Îți vine să crezi că mi-am provocat treaba asta singură și mai aveam puțin și nășteam?

M-a internat, a venit la mine să mă vadă și am pus niște muzică să mă relaxez, am căutat pe youtube muzică de naștere, o naștere prin hipnoză. Am înțeles că și Casa Regală din Anglia toți copiii s-au născut așa, am aflat asta ulterior. Mi-am pus căștile în urechi, efectiv am dormit o oră jumătate. Venea doamna doctor și îmi spunea “Emily, nu îmi venea să cred tu erai întinsă acolo cu căștile în urechi și aveai contracțiile de naștere de 10, și tu dormeai”.

Eram super relaxată și asta datorită hipnozei. Chiar ar trebui să știe oamenii. Am putut să mă concentrez chiar dacă dormeam și vorbeam cu bebe. Îi spuneam lucruri și pur și simplu am reușit să nasc foarte ușor. La Medeea am stat 24 de ore în travaliu și am ajuns să nasc natural.

Cabral Ibacka prezintăSăriți de pe fix!”, la Pro Tv

Noua emisiune “Săriți de pe fix!” ce va fi difuzată la Pro Tv este prezentată de Cabral Ibacka. 8 comedianți din România, Anca Dinicu, Anisia Gafton, Emily Burghelea, Alex Bogdan, Drăcea, Lucian Ghimiși, Mihai Rait și Paul Ipate, intră într-o joacă plină de surprize, umor și provocări ce-i vor lăsa cu gura căscată pe cei de acasă. În fiecare ediție, doi invitați speciali vor intra în acest carusel nebun de provocări pus la cale de Cabral, prezentatorul emisiunii.

Publicat: 16 iul. 2023, 14:58 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă
×