Elixir facut in Romania. „Atunci cand crezi in natura, crezi de fapt in nemurire”

Publicat: 16 Jul. 2018, 17:42 Beauty & Style

Elixir facut in Romania. Trei generatii muncesc impreuna la o afacere, pornind de la pasiunea lor comunca.

Elixir facut in Romania. Bunica, mama si fiica, pun bazele unei afaceri de familie pornind de la pasiunea comuna pentru natura si sanatate. Victoria, Elena si Adina Oancea, fascinate de minunile si puterea naturii, au hotarat sa investeasca timp si suflet unei afaceri cu aceleasi baze. Marea dorinta a lor este sa duca traditia plantelor si in afara tarii. Dupa Franta, urmatoarea destinatie pe care vrea sa o tinteasca este Londra.

Elixirul tineretii gasit in Romania

Pasiune, cercetare, afacere

Pasiunea porneste de la Nona sau „doftoroaia satului”, dupa cum ii spuneau copii. Aceasta ii vindeca cu uleiuri si tincturi, ba chiar ii si descanta cu apa de la trei fantani si carbune de jaratec, daca era nevoie. Copil fiind, Elena era fascinata nu numai de plante, cu tot ceea ce ofereau ele, dar si de crema mamei ei, din capaceala de albine si extract de crin romanesc, care vindeca orice rana, lasand pielea fina. Iar de la curiozitate si pasiune e doar un singur pas catre o afacere prospera.

Toate dorintele ei duceau spre pasiune si apoi spre studii aprofundare de chimie, dar si spre studiu individual al plantelor. Visul acestora a devenit real in 1992, cand a luat nastere propriul lor brand de cosmetice naturale. Dupa multi ani in care au imbunatatit retetele bunicii, care au fost testate in timp si crearea altora, prin cercetari stiintifice, pasiunea lor s-a materializat.

Dupa ce fiica Elenei a crescut, Adina, a vrut sa li se alature, asa ca a facut studii si acum toate trei pregatesc retete pentru o frumusete pura, cu ingrijire organica.

„Copila ma simt si acum. Si pentru ca mi-ati amintit de varsta de 50 de ani, va spun ca am implinit 54, dar am un suflet tanar. Si acum, cand sunt bunica, traiesc clipele copilariei pe care le-am petrecut la randul meu alaturi de bunici si parinti. Imi aduc aminte de copilarie de parca ar fi fost ieri. Eram in padure si urmaream cum gargaritele urcau pe tulpina plantelor pana la flori, unde se intalneau cu albinele care culegeau nectarul. Bunicii mei aveau stupi pe care ii tineau toata vara in padure, iar noi, copiii, culegeam flori alaturi de ei pentru cremele-minune facute de bunica. De mica am fost alaturi de familie in mijocul naturii. Am mostenit pasiunea pentru plante si tot ce am aplicat pe pielea mea a fost complet natural. Chiar daca genetic am avut norocul sa mostenesc o piele sanatoasa, cu siguranta a contact enorm si modul in care mi-am rasfatat pielea”, povesteste Elena Oancea.

Miracolele naturii din Romania

In Romania, exita 3500 de specii de plante, iar Adina si Elena lucreaza pana in prezent cu 40, dintre care proceseaza 22 de produse. Tehnologia de fabricatie pe care o folosesc este complexa.

„Intr-un produs intra cam 10-15 specii de plante, bininteles, transformate in diverse forme -ulei, extract apos, extract hidroalcoolic- , toate fiind gandite pe tipuri de ten, pe afectiuni dermatocosmetice, chiar si pe varste. Incercam sa adaptam produsele, dar si serviciile pe care le oferim in functie de nevoia omului. Ma uit in jur si imi dau seama ca exista o multitudine de produse pe piata, ceea ce ma bucura, mai ales ca in ultimul timp au inceput sa apara mai multi producatori romani. Mi-as dori din suflet sa reusim sa cream si Romaniei o istorie din acest punct de vedere. Suntem o tara cu o flora bogata si ma bucur ca m-am nascut aici pentru ca am cu ce lucra.”

Sursa: Romania Libera

Publicat: 16 Jul. 2018, 17:42 Beauty & Style
Pe aceeași temă