Eliminarea petelor de transpiratie! Sfaturi pentru curatarea hainelor de vara

Publicat: 21 aug. 2019, 19:20 Autor: madalina m. Life
Eliminarea petelor de transpiratie! Sfaturi pentru curatarea hainelor de vara

Proprietatile de albire ale unor ingrediente naturale te pot ajuta sa elimini petele cauzate de transpiratie fara a deteriora tesatura.

Eliminarea petelor de transpiratie de pe rufe reprezinta o sarcina care poate necesita mult timp daca nu ai la indemana un produs special. Desi uneori le poti indeparta cu sapun sau detergent de buna calitate, majoritatea acestor pete persista chiar si dupa mai multe spalari.

De asemenea, produsele de indepartare a petelor din comert contin substante chimice nocive care au un impact negativ asupra mediului si sanatatii. In plus, multe dintre ingredientele lor deterioreaza tesaturile si pot cauza decolorarea acestora.

Asadar, ce ai putea sa folosesti pentru a avea rufe impecabile? Solutia este la indemana oricui. Avem la dispozitie mai multe variante pentru indepartarea petelor de transpiratie. Este suficient sa combinam o serie de ingrediente naturale pentru a obtine produse alternative care suplimenteaza spalarea obisnuita. Nu ezita sa le incerci.

Eliminarea petelor de transpiratie

Un amestec din otet alb si amidon de porumb poate ajuta la absorbirea urmelor de transpiratie si deodorant. De asemenea, neutralizeaza mirosurile neplacute si reda stralucirea rufelor albe. Ingredientele sunt: 4 cani de apa (1 l), jumatate de cana de otet alb (100 ml) si jumatate de cana de amidon de porumb (100 g).

Incepe prin a incalzi apa. Odata ce ajunge la punctul de fierbere, amesteca apa cu otetul alb. Adauga amidonul de porumb si amesteca pana se dizolva. Apoi inmoaie rufele in acest amestec timp de 30-40 de minute. La sfarsit, spala hainele la un program normal de spalare.

Lamaia are si ea proprietati de albire care ajuta la indepartarea petelor de transpiratie de pe rufele albe. Sarea absoarbe urmele de transpiratie si elimina mirosurile neplacute pe care acestea le cauzeaza. Foloseste zeama unei lamai si 3 linguri de sare grunjoasa (45 de grame).

Stoarce zeama de la lamaie si adauga sarea grunjoasa, amestecand pana obtii o pasta. Apoi, aplica peste pata, freaca bine si lasa sa actioneze timp de 30 de minute. La final, clateste cu apa calda sau spala rufele la un program normal de spalare. Cum se curata depunerile de sapun

Amestecul de bicarbonat cu apa oxigenata reprezinta o reteta ecologica simpla si utila pentru indepartarea petelor de transpiratie de pe hainele albe. Aceste ingrediente indeparteaza petele galbene si redau aspectul initial al rufelor. De asemenea, o combinatie intre otet si bicarbonatul de sodiu ajuta la neutralizarea mirosurilor neplacute.

sursa: dozadesanatate.ro

Publicat: 21 aug. 2019, 19:20 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă