Efectele devastatoare ale poluării din București. ”Vom face boli grave și vom muri!”

Publicat: 02 Mar. 2020, 15:32 Arhiva
Efectele devastatoare ale poluării din București. ”Vom face boli grave și vom muri!”

Poluare excesivă în București, în noaptea de duminică spre luni! Platforma airly.eu, care măsoară indicele de calitate a aerului cu date colectate de la senzorii din rețeaua națională, și platforma aerlive.ro, rețea independentă de senzori, au raportat un nivel de poluare excesiv în București, începând de duminică seară.

Conducerea Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului a fost demisă, a anunţat ministrul Mediului. Decizia vine după ce, în Bucureşti şi Ilfov s-a înregistrat un nivel record de poluare la noaptea trecută şi luni dimineaţă.

Cauza ar fi fost incendiile din zonă din ultimele zile, la care ar fi contribuit şi faptul că vântul nu a bătut puternic, susţin oficialii de la Ministerul Mediului. Vârful de poluare a avut depăşiri de până la 8 ori pentru particulele fine şi creşteri uriaşe ale noxelor.

Cunoscutul medic Mihai Craiu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care ar trebui să ne îngrijoreze. „In timp ce toată atenția este focalizată pe COVID-19 și pe reacțiile pe care le stârnește in societatea românească am uitat cu toții că inhalăm ceva cu siguranță daunător. Zilnic. Aceste valori catastrofale sunt de duminică seara. Traficul este redus, deci care ar fi explicația autorităților? Niciuna evident… Căci acum avem altele, mai serioase. Adevărul este că la aceste nivele vom face boli grave. Și vom muri. Chiar dacă până la urmă scăpăm de gripă si SARS-CoV2 ne va veni de hac poluarea. Asta este, atât s-a putut…”.

Publicat: 02 Mar. 2020, 15:32 Arhiva
Pe aceeași temă