Dumitru Prunariu a dezvăluit în podcastul lui Adrian Artene ce superstiție respectă astronauții înainte să zboare

Publicat: 13 May. 2022, 10:27 General

Sâmbătă, 14 mai, Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiu, este invitatul directorului editorial al trustului „Gândul Media Network”, la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”. Ocazie cu care va dezvălui evenimente marcante ale vieții sale, dar și experiențele unice pe care le-a trăit în spațiu.

La 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea „Soiuz 40” din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, alături de cosmonautul sovietic colonel Leonid Popov, comandant de echipaj.

Aproape de împlinirea a 41 de ani de la zborul spațial româno-sovietic, vă oferim un pasaj din podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, în care Dumitru Prunariu dezvăluie superstițiile pe care cosmonauții le au.

„O tradiție de pe vremea lui Gagarin”

Dumitru Prunariu (69 de ani) dezvăluie, în exclusivitate, dedesubturile meseriei de cosmonaut. Minusuri, plusuri, dar, mai ales, experiențe de neuitat. Totul, în podcastul

„Altceva cu Adrian Artene”! Acolo unde primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic vorbește despre superstițiile pe care fiecare cosmonaut le respectă, cu o seară înainte de zbor:

Cosmonauții spun că nu au superstiții, dar toți cosmonauții, din toate țările, care au zburat de la Baikonur, cu o seară înainte de zbor au văzut filmul «Soarele alb al pustiului».

Este o tradiție de pe vremea lui Gagarin, întâmplător sau poate nu întâmplător, acolo, în centrul de pregătire, există un cinematograf în care seara stai, discuți, vezi un film.

În timpul săptămânii vezi și alte filme, dar tradiția a rămas ca înainte cu o seară să se proiecteze acest film, care este o parodie a începutului perioadei comuniste la ruși, în republicile cu religie islamică. (…)

A rămas acea tradiție și în continuare este proiectat acel film, care este foarte distractiv”

Urmărește interviul integral cu Dumitru Prunariu, sâmbătă, 14 mai, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube „Altceva cu Adrian Artene”.

Publicat: 13 May. 2022, 10:27 General
Pe aceeași temă