Ce aliment total interzis a dus Dumitru Prunariu în spațiu: „Am băgat-o în buzunarul în care țineam mănușa cosmică!”

Publicat: 15 sept. 2022, 13:44 Autor: Camelia Vedete

Ce aliment total interzis a dus Dumitru Prunariu în spațiu. Dumitru Prunariu, singurul austronaut român, vine sâmbăta aceasta la „Tu urmezi!”. Unicul show în care se stă la coadă la cultură generală și distracție, difuzat la 20:00, la Kanal D!

O sursă inepuizabilă de povești extraordinare, Dumitru Prunariu va oferi detalii inedite despre călătoria sa în spațiul cosmic. Acesta povestește cum a reușit să strecoare o legătură de ceapă în naveta spațială. Complice fiindu-i chiar doctorul care îl însoțea la rampa de lansare.

Ce aliment total interzis a dus Dumitru Prunariu în spațiu

„Unul dintre colegii mei chiar voia să mănânce ceapă proaspătă și soția lui mi-a trimis-o prin doctorul care ne însoțea până la rampa de lansare. Am băgat-o în buzunarul în care țineam mănușa cosmică. Am luat-o pe ascuns, nu aveam voie. Lista obiectelor permise era foarte strictă. De aceea mi-a și fost dată înainte să mă sui în rachetă, pe rampa de lansare; acolo nu ne mai controla nimeni”, povestește amuzat Dumitru Prunariu.

Ce alte lucruri extraordinare va împărtăși Dumitru Prunariu despre unica și inegalabila experiență a zborului din spațiu, dar și cum va face față concurentul căruia îi va adresa întrebări din domeniul care l-a făcut celebru pe singurul astronaut român veți putea afla urmărind ediția de sâmbătă a game show-ului „Tu urmezi!”, difuzată de la ora 20:00, la Kanal D!

Dumitru Prunariu a dezvăluit în podcastul lui Adrian Artene ce superstiție respectă astronauții înainte să zboare

Sâmbătă, 14 mai, Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiu, este invitatul directorului editorial al trustului „Gândul Media Network”, la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”. Ocazie cu care va dezvălui evenimente marcante ale vieții sale, dar și experiențele unice pe care le-a trăit în spațiu.

La 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a devenit primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. A participat la misiunea „Soiuz 40” din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute, alături de cosmonautul sovietic colonel Leonid Popov, comandant de echipaj.

Aproape de împlinirea a 41 de ani de la zborul spațial româno-sovietic, vă oferim un pasaj din podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, în care Dumitru Prunariu dezvăluie superstițiile pe care cosmonauții le au. Citește continuarea aici.

Publicat: 15 sept. 2022, 13:44 Autor: Camelia Vedete
Pe aceeași temă