Dragoș Paiu, iubitul Roxanei Vancea, a fost pe punctul să-și piardă dinții. Dr. Alin Gabor a reușit imposibilul

Publicat: 31 oct. 2022, 20:22 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Dragoș Paiu, iubitul Roxanei Vancea, a fost pe punctul să-și piardă dinții. Dr. Alin Gabor a reușit imposibilul

Dragoș Paiu, iubitul Roxanei Vancea, este sportiv de performanță și, în cazul lui, aceasta activitatea a venit cu un minus la capitolul dantură. Din cauza efortului, antrenorul de fitness a dezvoltat un bruxism pronunțat care se activează în timpul antrenamentelor, iar acest lucru i-a măcinat, la propriu, dantura.

Medicul stomatolog Alin Gabor a reușit printr-o serie întreagă de terapii și tratamente să-i reconstruiască dinții, natural.

„Dragoș, într-adevăr, a dezvoltat un bruxism puternic. Fiind sportiv de performanță, el strânge mai tare din dinți, iar acest proces repetat a făcut ca dinții lui să fie abrazați. În cazul lui, am realizat, initial, un digital smile design, pentru ca mai apoi să realizez o fațetare directă. Am ales acest tip de fațetare pentru că procedura implică zero șlefuire, iar dinții naturali nu suferă. Au fost și câteva obturații de făcut, însă nu au fost probleme deosebite. De acum înainte, însă, foarte important, esențial, chiar, va fi să poarte o gutieră în timpul antrenamentelor.”, explică dr. Alin Gabor.

Ce este fațetarea directă

Fațetarea directă se realizează pe parcursul unei singure ședințe, în cabinet. Materialul compozit se aplică în straturi, pe suprafața exterioară a dintelui, preparat în prealabil si modelat la forma și mărimea cerută de caz. Fiecare strat este polimerizat separat cu ajutorul unei lămpi cu ultraviolete. La final, fațeta trebuie lustruită extrem de bine cu ajutorul unor gume și polipanturi speciale.

Ce este bruxismul

Bruxismul sau scrâșnitul dinților este, ne explică medicul stomatolog, asistent universitar, dr. Alin Gabor, o problemă medicală care, netratată, se poate transforma într-o patologie care vine la pachet cu o sumedenie de alte probleme medicale. Deși nu s-a descoperit, încă, o cauză care poate fi învinovățită în proporție de 100% de instalarea bruxismului, medicul stomatolog susține că din studiile realizate pe pacienții diagnosticați cu bruxism, concluzia ar fi că este determinat de factorii de stres.

„Bruxismul este o afecțiune caracterizată prin scrâşnirea, frecarea sau încleştarea dinţilor. Treptat, acest obicei poate duce la apariția durerilor de dinți sau la sensibilitate dentară și, în unele cazuri, chiar la tocirea dinților. Pe măsură ce afecțiunea avansează, țesuturile dentare sunt afectate și apare retracția gingivală.”, explică dr. Alin Gabor.

Publicat: 31 oct. 2022, 20:22 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Pe aceeași temă