Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat ce se va întâmpla cu vaccinul AstraZeneca în România

Publicat: 09 Apr. 2021, 08:30 Arhiva

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a făcut o serie de declarații în legătură cu vaccinul AstraZeneca. România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă.

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, susține faptul că România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. În cursul zilei de joi, oficialul a făcut o serie de declarații. Conferința a avut loc la Palatul Victoria, la ora 16:00, unde au luat parte și vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, președintele Agenției Naționale a Medicamentului, Roxana Ștefania Stroe, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP, Adriana Pistol.

„Agenția Europeană a Medicamentului confirmă că raportul beneficiu risc al vaccinului de la AstraZeneca rămâne pozitiv. De asemenea, este identificata o posibilă relație de cauzalitate cu formare de cheaguri de sânge cu caracteristici neobișnuite asociate cu nivelul scăzut de trombocite. Au fost analizate până la data de 4 aprilie toate cazurile raportate la nivel European și la nivel mondial, fiind înregistrate aproximativ 220 de cazuri de evenimente trombotice și aici ne referim la tromboza de sinusvenoss cerebral și tromboze sistem venos splahnic circulația abdominală, din peste 34 de milioane de doze administrate. Toate aceste date echivalează cu o rată de apariție a acestor evenimente de 0,65 la 100.000 de persoane”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

Se continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca

”Se continuă vaccinarea cu serul de la AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Persoanele care au fost imunizate cu doza 1 vor continua rapelul cu același tip de vaccin. Persoanele care după prima doza de vaccin au dezvoltat un eveniment trombotic au contraindicație de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca. De asemenea în urma investigațiilor medicale, pentru acele posibile cazuri se va decide oportunitatea continuării schemei de vaccinare cu un alt tip de vaccin”, s-a mai spus în conferință.

Sursă foto: captură video Facebook

Publicat: 09 Apr. 2021, 08:30 Arhiva
Pe aceeași temă