Două eleve au ajuns la spital, după ce într-o școală s-ar fi pulverizat spray lacrimogen

Publicat: 19 nov. 2019, 20:09 Autor: Simona Ciao.ro
Două eleve au ajuns la spital, după ce într-o școală s-ar fi pulverizat spray lacrimogen

Două eleve de 15 ani au ajuns, marți, la spital, după ce în școala în care învață s-ar fi pulverizat spray lacrimogen.

Polițiștii au deschis un dosar penal, după ce au fost sesizați de incident de reprezentanții Inspectoratului Școlar.

Potrivit IPJ Teleorman, polițiștii au fost sesizați de reprezentanții Inspectoratului Școlar că două eleve de la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Alexandria au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce, în pauza de la prânz, pe holul unității de învățământ ar fi fost pulverizate substanțe iritant-lacrimogene. Polițiștii au ajuns la fața locului, dar nu au găsit urme ale gazului lacrimogen.

Purtătorul de cuvânt a IPJ Teleorman, Dana Pășu, susține că se continuă cercetările în acest caz și că se încearcă descoperirea presupusului făptaș.

„Vorbim despre două eleve în vârstă de 15 ani, care au ajuns astăzi (marți- n.r.) la spital, prezentând simptomele unei intoxicări cu substanțe iritante. Nu se cunosc în acest moment împrejurările exacte, abia mâine vom vorbi din nou cu elevele”, a declarat Dana Pășu corespondentului MEDIAFAX.

Conducerea școlii susține că vor fi analizate imaginile de pe camerele de supraveghere.

„Profesoara de biologie spune că s-ar fi dat cu spray lacrimogen la toaleta băieților, la etajul 1. Ora următoare au fost mutați copiii, dar două dintre fete au început să se plângă că le e rău. Am chemat salvarea, am sunat la poliție, fetele au ajuns la camera de gardă, au primit o perfuzie, acum sunt bine.

Ele două au fost practic mai sensibile. Descărcăm acum imagini de pe camere, vrem să vedem cine a făcut asta, presupunem că ar fi vorba de un copil. Din păcate, nu avem camere să bată către toaletă. Cine a făcut asta, va primi o lecție serioasă”, a spus Iuliana Stancu, directorul liceului, pentru MEDIAFAX.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru folosirea fără drept de substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

Publicat: 19 nov. 2019, 20:09 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă