Doliu la Teatrul Naţional din Sibiu. Actriţa Ema Veţean a murit, la doar 38 de ani

Publicat: 28 Oct. 2019, 17:09 Ciao.ro

Ema Veţean, actriţă a Teatrului Naţional „Radu Stanca”" din Sibiu, a încetat din viaţă, luni, 28 octombrie. Actriţa rămâne însă în memoria iubitorilor teatrului, din SIbiu şi nu numai, prin rolurile sale memorabile.

Actriţa Ema Veţean a murit. Luni are loc la Sibiu prima prelevare de organe din acest an. Donatoare este o tânără de 38 de ani care a decedat în urma unui accident rutier petrecut în data de 22 octombrie, în localitatea Cristian. Tânăra care și-a pierdut viața este Ema Vețean, actriță la teatrul ”Radu Stanca” din Sibiu. Familia a fost de acord să îi doneze organele, cinci persoane vor supraviețui datorită acestui gest.

Accidentul în care a fost rănită Ema Vețean a avut loc marți, 22 octombrie. Tânăra a trecut neregulamentar Drumul Național 1, la ieșire din Cristian, moment în care a fost lovită de o mașină care circula regulamentar, condusă de un bărbat de 65 de ani. Încă de atunci starea femeii a fost gravă, ea aflându-se în comă profundă. Polițiștii au reușit să îi afle identitatea abia a doua zi. Era născută în Petroșani și avea domiciliul în Deva.

Starea de sănătate a Emei nu s-a îmbunătățit, în ciuda eforturilor medicilor. În dimineața zilei de luni, la ora 1, medicii au declarat moartea cerebrală. Pentru că familia tinerei a acceptat, medicii au început prelevarea de organe. Astfel, Ema va salva doi pacienți care au nevoie de un rinichi, doi care au nevoie de plămân și unul are are nevoie de un cord nou. De asemenea, corneea va ajuta pe alți doi pacienți să își recapete vederea.

Ema Veţean (n.1981 – d.2019), licenţiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viaţa cu un idiot şi Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov şi Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu şi Metamorfoze (regia: Silviu Purcărete).

Actriţa Ema Veţean a murit

Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producţia Deadweight, în regia lui Axel Koenzen.

„Cu profundă tristeţe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Veţean, actriţă a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creaţii memorabile în „Prinţesa Turandot”, în „Viaţa cu un idiot”, în „Maestrul şi Margareta”, în „Moroi” şi în alte roluri din teatru şi film. Actriţă specială, de o fragilitate şi sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-şi fi dat întreaga măsură a talentului. Dumnezeu să o ierte şi să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!”, este mesajul transmis Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Publicat: 28 Oct. 2019, 17:09 Ciao.ro
Pe aceeași temă