Doliu în presă! Un cunoscut comentator sportiv s-a stins din viață!

Publicat: 18 Feb. 2020, 16:36 Arhiva
Doliu în presă! Un cunoscut comentator sportiv s-a stins din viață!

Televiziunea Publică a anunțat moartea lui Ioan Todan, fost coordonator al Departamentului Sport al TVR.  Acesta s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani.

„Ioan Todan, fostul coordonator al Departamentului Sport din TVR, a încetat astăzi din viaţa la vârsta de 75 de ani. Fost comentator de rugby, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al EBU”, anunță TVR Sport, pe pagina de Facebook.

Ioan Todan a devenit celebru datorită rolului său de comentator al meciurilor de rugby din Five și Six Nations, dar și la partidele primei reprezentative. În ceea ce privește cariera sa în Televiziunea Publică, Ioan Todan a înființat alături de Cristian Țopescu redacția știrilor sportive. Ulterior a ocupat de-a lungul timpul funcțiile de secretar general, realizator, comentator și director.

În anul 1967 Todan a venit la TVR , la Direcția Economică, iar mai târziu, a trecut la Programe, unde a fost secretar general de redacție și a lucrat cu Tudor Vornicu. În 1990, alături de Cristian Țopescu și Emanuel Valeriu a înfințat redacția Sport a TVR, unde a ocupat mai multe funcții: secretar general de redacție, realizator, comentator, director.

 

Publicat: 18 Feb. 2020, 16:36 Arhiva
Pe aceeași temă