Doliu în muzica din România! Renumitul dirijor Răzvan Metea a murit la numai 43 de ani din cauza coronavirusului

Publicat: 23 apr. 2021, 10:20 Autor: Elena Arhiva
Doliu în muzica din România! Renumitul dirijor Răzvan Metea a murit la numai 43 de ani din cauza coronavirusului

Un dirijor renumit din Cluj-Napoca a murit după ce a făcut o formă gravă de COVID. La doar 43 de ani, Răzvan Metea s-a infectat cu virusul și a stat mai multe săptămâni la terapie intensivă.

Medicii spun că acesta ieșise din comă, dar au apărut complicații, care au dus la deces.

Răzvan Metea a fost profesor universitar și dirijorul orchestrei simfonice a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

„Colectivul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” anunță cu profundă durere trecerea în neființă a celui care a fost conf. univ. dr. Răzvan Metea – compozitor, dirijor, întemeietorul renumitului ansamblu orchestral Bigg Dimm A’Band. Profesor și muzician devotat, Răzvan Metea a fost unul dintre cei mai iubiți dascăli ai instituției noastre.

Prin activitatea sa, a animat viața culturală a orașului, a bucurat publicul larg la evenimentele cetății, a realizat colaborări inedite cu nume mari ale muzicii românești. Datorită lui, imaginea ANMGD a câștigat mult în notorietate, sălile fiind arhipline la concertele sale.

Suntem alături de cele două fete ale tale

Prin proiectele sale pline de emoție și energie, prin concertele memorabile, prin zâmbetul său larg ce îmbrățișa o lume întreagă, Răzvan Metea va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre! Îți mulțumim că ai fost colegul nostru și că ne-ai dăruit din bunătatea ta, din veselia și din dragostea pentru viață. Ne bucurăm că am râs împreună, că am învățat împreună, că am cântat pe aceleași scene. Ne-ai învățat să dăruim necondiționat și ce înseamnă munca făcută cu pasiune, iar golul lăsat va fi imposibil de înlocuit, atât în cadrul cursurilor, cât mai ales în cadrul activităților cu studenții din Dimm A’Band.

Te vor plânge colegii, prietenii, profesorii, cunoștințele, studenții și toată lumea care te-a cunoscut și care a rămas marcată de zâmbetul tău și de bucuria care se citea pe fața ta în permanență. Suntem alături de cele două fete ale tale, dar și de părinții care trec prin aceste clipe cumplite pricinuite de trecerea ta la o lume în care de acum încolo vei cânta doar cu îngerii. Nu te vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, au anunţat colegii dirijorului pe pagina de Facebook a Academiei de muzică din Cluj-Napoca.

Colectivul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” anunță cu profundă durere
trecerea în neființă a celui care a…
Posted by Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” on Thursday, April 22, 2021

Sursa foto: Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”

Publicat: 23 apr. 2021, 10:20 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă