Doliu în lumea sportului! O fostă medaliată olimpic a fost găsită moartă

Publicat: 05 Sep. 2019, 08:20 Ciao.ro
Doliu în lumea sportului! O fostă medaliată olimpic a fost găsită moartă

Fosta schioare Blanca Fernandez Ochoa, prima spaniolă medaliată la Jocurile Olimpice de iarnă, a fost găsită moartă miercuri, după mai multe zile de căutări pe un munte din comunitatea autonomă Madrid, relatează AFP.

Doliu în lumea sportului. „Solidaritatea şi căldura omenească s-au făcut simţite în aceste zile pe muntele Cercedilla. Forţele de ordine, serviciile de urgenţă şi numeroşi voluntari au pornit în căutarea Blancăi Fernandez Ochoa, însă nu s-a putut face nimic. Afecţiunea mea se îndreaptă spre întreaga sa familie”, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez pe Twitter.

„Este o zi foarte tristă pentru sportul spaniol”, a reacţionat secretara de stat pentru Sport, Maria Jose Rienda, într-un comunicat anunţând moartea fostei sportive de înalt nivel, în vârstă de 56 de ani.

Doliu în lumea sportului

Doliu în lumea sportului

Căutările pe munte au mobilizat timp de mai multe zile sute de poliţişti, membri ai gărzii civile sau ai gărzii forestiere, pompieri sau simpli voluntari. Un elicopter şi drone dotate cu camere termice au fost utilizate pentru a explora zonele cele mai accidentate, iar scafandrii au explorat întinderile de apă.

Blanca Fernandez Ochoa a fost prima spaniolă medaliată olimpică la Jocurile de iarnă, obţinând bronzul în proba de slalom în 1992 la Albertville (Franţa).

Publicat: 05 Sep. 2019, 08:20 Ciao.ro
Pe aceeași temă