Doliu în lumea fotbalului. Pape Diouf a murit din cauza coronavirusului

Publicat: 01 Apr. 2020, 11:37 Arhiva

Pape Diouf a murit . Când spunem Pape Diouf zicem, de fapt, o legendă. El a fost un cunoscut impresar în lumea fotbalului și liderul lui OM între 2005 și 2009. Din păcate, coronavirusul i-a furat viața.

Era o figură proeminentă și o persoană îndrăgită de public și de echipă. Bărbatul a contractat virusul ucigaș la Dakar. Marți noaptea, el trebuia să fie transportat din Senegal în Franța, însă, din păcate, nu s-a mai putut face acest transfer. La vârsta de 68 de ani, acesta a murit.

Pape Diouf era o figură celebră pentru fotbalul francez. Bărbatul, care se trage din părinți senegalezi, a ajuns la Marseille când avea abia 18 ani. În tinerețe, el a fost jurnalist pentru ”La Marseillaise”, iar în 2005 a devenit președintele lui Olympique Marseille. După 4 ani, a fost înlocuit de patronul Robert Louis-Dreyfus, arată GSP.

„Pape, vei rămâne întotdeauna în inimile marseillezilor drept unul dintre marii artizani ai istoriei lui OM”, i-a transmis Olympique. Iar L’Equipe a titrat pe copertă: „Pape al nostru a murit.

„Puține persoane din lumea fotbalului m-au impresionat sau au avut un asemenea impact asupra vieții mele, asupra carierei mele. Ai fost mereu un mentor pentru mine”, a spus Samir Nasri, mijlocaș Anderlecht (ex-Marseille și Arsenal).

„Pape a fost un mare președinte, foarte performant și respectat. Aveam un profund respect pentru el”, a spus Jean-Michel Aulas, președinte Lyon.

Publicat: 01 Apr. 2020, 11:37 Arhiva
Pe aceeași temă