Doliu în lumea cinematografiei! A murit actorul Samuel E Wright

Publicat: 26 mai 2021, 16:16 Autor: Elena Arhiva
Doliu în lumea cinematografiei! A murit actorul Samuel E Wright

Este doliu în lumea cinematofiei de peste Ocean. Actorul Samuel E Wright, vocea crabului Sebastian din filmul de animație “Mica Sirenă”, a murit, luni, la vârsta de 74 de ani, informează BBC.

Actorul a încetat din viață la reședința sa din Walden, New York, după trei ani de luptă cu cancerul de prostată.

Samuel E Wright a interpretat cântecul “Under the sea” în Mica Sirenă, film de animație lansat în 1989. În 1990,piesa a fost recompensată cu premiul Oscar, la categoria “Cel mai bun cântec original”.

Apoi, actorul a interpretat personajul Mufasa în producția originală “Regele Leu” de pe Broadway. Disney a afișat imaginea lui la teatrul unde s-a jucat muzicalul.

Cine a fost Samuel E Wright

Născut la 20 noiembrie 1946, în Camden, Carolina de Sud, în 1946, Samuel E Wright a făcut parte din distribuția originală de pe Broadway a piesei Jesus Christ Superstar.

În 1984, el a primit o nominalizare la premiile Tony, pentru muzicalul Tap Dance Kid.

În 1998, Samuel E Wright a fost nominalizat din nou la premiile Tony, pentru rolul regelui Mufasa din “Regele Leu”, varianta de teatru a filmului Disney din 1994.

Sursa foto: Profimedia

Publicat: 26 mai 2021, 16:16 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă