Doliu în lumea artistică. Violonistul Mitică Feraru a murit

Publicat: 23 mart. 2021, 09:37 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Este doliu în lumea artistică din România. Violonistul Mitică Feraru s-a stins din viață, iar anunțul a fost făcut de managerul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța.

Violonistul Mitică Feraru s-a stins din viață. Bărbatul făcea parte din echipa Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța. Pe rețelele de socializare, reprezentanții Teatrului au transmis un mesaj.

”A plecat dintre noi un muzician de excepție, violonistul MITICĂ FERARU.
Concert maestru al orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, și-a dedicat întreaga viață Muzicii și Teatrului, pe care l-a slujit cu devoțiune și pasiune, cu modestie și smerenie. Păcat! A lăsat în urmă tristețe și uimire, pentru că mai putea face atât de mult în meseria care i-a fost atât de dragă. Îi vom respecta memoria și nu vom lăsa uitarea să se aștearnă peste imaginea unui artist născut cu atâta har.
Drum bun, Maestre!
Dumnezeu să vă poarte pașii spre Pacea și Lumina Veșniciei!”, este mesajul transmis.

Potrivit culturaconstanta.ro, violonistul Mitică Feraru și-a dedicat întreaga viață pasiunii sale. În anul 1977, a absolvit Academia de Muzică ”George Enescu” din Iași și este membru fondator al Filarmonicii „Marea Neagră”.

A plecat dintre noi un muzician de excepție, violonistul MITICĂ FERARU.

Concert maestru al orchestrei Teatrului…

Publicată de Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski pe Duminică, 21 martie 2021

Criticul muzical Luminița Constantinescu a murit pe patul de spital

Realizatoarea de emisiuni TV şi Radio, Luminița Constantinescu, a murit pe patul de spital. Aceasta se afla internată într-o unitate spitalicească încă din data de 30 decembrie 2020. Aceasta a murit ieri, în data de 20 ianuarie 2021, iar decesul a fost confirmat de Mihaela Doboș, directorul fondator Radio România Muzical, arată Cancan.

„Era internată în spital din 30 decembrie şi s-a prăpădit în această dimineaţă. Pentru mine a fost nu numai o colegă, a fost prietena mea cea mai bună. Am stat în cămin împreună până în clipa în care ea s-a căsătorit şi a plecat cu soţul ei. Am rămas însă la fel de bune prietene în toată această perioadă, din anul 1967 când ne-am cunoscut la admitere la Conservator şi până acum în ultima clipă.

A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul, vorbesc despre perioada în care a trecut în televiziune, pentru că primii ani i-a petrecut în radio, alături de mine, ea la secţia de operă, eu la secţia de muzică corală.

Apoi a trecut în televiziune şi acolo a devenit unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală, cu imaginaţie, cu o voinţă extraordinară şi cu dragoste de muzică, şi cu foarte multă pasiune. Tot ce făcea cu pasiune, punea sufletul. Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără. Aşa că lumina ei s-a stins”, a declarat Mihaela Doboş, directorul fondator Radio România Muzical, pentru Agerpres.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 23 mart. 2021, 09:37 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă