Doliu în lumea artistică. A murit Andrei Ionaș, dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”

Publicat: 21 Feb. 2021, 09:31 Arhiva

Este doliu în lumea artistică din România. Dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”, Andrei Ionaș, s-a stins din viață.

Bărbatul era originar din Basarabia și în urmă cu 25 de ani a luat decizia de a se alătura Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”. Bărbatul a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Anunțul trist a fost făcut pe rețelele de socializare, pe pagina oficiala de Facebook a Ansamblului ”Țara Vrancei”. Ultima înregistrare cu el de pe social media a fost în data de 7 ianuarie, când se sărbătorea Sf. Ioan Botezătorul. El a cântat la pian, arată Adevărul.ro.

Doliu în lumea artistică. A murit Andrei Ionaș, dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”

„Când iubirea pentru artă îţi curge prin vene, alegi un loc bun pentru a-ţi înfige rădăcinile şi de a creşte profesional. Aşa a ales în 1996 Andrei Ionaş sa-şi părăsească satul natal de dincolo de Prut şi sa se stabilească în Focşani, fiind un talentat instrumentist al Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”.

De curând a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului, dând dovadă de profesionalism şi ambiţie, păstrând vie dragostea pentru folclor. Ave(a)m planuri mari …dar în această noapte, o veste tragică ne-a dat viaţa peste cap…Bunul nostru coleg ANDREI IONAŞ a încetat din viaţă, lăsându-ne să cântăm singuri… O vom face,cu greu,dar mereu cu gândul la tine,Bădie Andrei! Dumnezeu sa te Ierte şi sa Îţi aşeze sufletul în lumea celor drepţi!”, au anunţat colegii artistului.

 

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 21 Feb. 2021, 09:31 Arhiva
Pe aceeași temă