Doliu. A murit chirurgul Dan Gogâlniceanu la 84 de ani

Publicat: 10 Apr. 2020, 14:05 News

A murit chirurgul Dan Gogâlniceanu. Este doliu în lumea medicală din România. Chirurgul Dan Gogâlniceanu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

Bărbatul, care lucra la Clinica Buco-Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, a pierdut lupta cu viața. El a salvat mii de vieți, arată BZI. De-a lungul carierei sale în sistemul medical, chirurgul Dan Gogâlniceanu a demonstrat devotament și implicare întotdeauna.

El a fostul șef în clinica respectivă și executa operații complicate. De asemenea, a fost și profesor în cadrul Universității de Medicină și Famacie din Iași.

Diplomatul Mirko Atanackovici a murit la 74 de ani

El era primul diplomat de la care plecaseră vești despre Revoluția din Timișoara. Bărbatul a murit în Serbia, scrie Adevărul.

Mai mult decât atât, nu multe persoane cunosc detaliul că diplomatul Mirko, aflat la Timișoara în decembrie 1989, avea rolul de Consul General al Iugoslaviei. De la el au plecat primele vești spre Occident despre Revoluția din Timișoara. Lui i se ofereau listele cu revendicări. Iar în data de 22 decembrie, deschisese un Consulat pentru corespondenții străini care sosiseră în oraș. După Revoluție, în 1990, diplomatul a fost primul om făcut cetățean de onoare de timișoreni.

„În primul rând, aş dori să subliniez faptul că pentru mine, în calitate de consul general al fostei Iugoslavii la Timişoara, Revoluţia care a izbucnit aici nu a fost o surpriză. Aveam multe informaţii şi din România şi din exterior şi am fost conştient că schimbările sunt inevitabile. Când Revoluţia a izbucnit, în 16 decembrie, mă aflam la Consulat. Chiar dacă distanţa nu esre aşa de mică, am auzit zgomotele produse de bastoane în scuturi, scandările timişorenilor, claxoanele maşinilor, probabil ale pompierilor, vuietele ce veneau dinspre Piaţa Maria. Mi-am dat seama imediat că evenimentele erau foarte grave şi chiar de atunci am început să transmitem, pe cale diplomatică, informaţii referitoare la evenimentele din Timişoara…”, a declarat Mirko Atanackovici, în cartea “Candela împotriva timpului”, scrisă de Titus Suciu şi Vasile Bogdan.

Publicat: 10 Apr. 2020, 14:05 News
Pe aceeași temă