Doliu. A murit biologul și oceanograful român Marian Traian Gomoiu

Publicat: 25 feb. 2021, 12:57 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Marian Traian Gomoiu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Bărbatul a fost biolog și oceanograf român și a iubit toată viața Marea Neagră.

Este doliu în Dobrogea, după ce biologul și oceanograful român Marian Traian Gomoiu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Bărbatul a iubit toată viața zona Dobrogea, mai ales Marea Neagră. Bărbatul, care s-a născut în Bazargic, la Caliacra, a făcut Facultatea de Științe din Cluj – Napoca și a plecat în Danemarca și Statele Unite ale Americii pentru a-și continua specializarea.

Ulterior, Marian Traian Gomoiu a devenit doctor în științe biologice cu teza „Contribuţii la cunoaşterea ecologiei moluştelor psamobionte de la plajele submerse nisipoase de la litoralul românesc al Mării Negre”, arată Adevărul.ro.

Bărbatul a fost Cercetător la Laboratorul de oceanologie al Centrului de Cercetări Biologice al Academiei Române, devenit Institutul de Biologie „Traian Săvulescu” (1959-1970) şi la Institutul român pentru Cercetări Marine din Constanţa (1970-1990). Universitatea din Constanța l-a primit cu brațele deschise pentru a fi profesor, iar între 1990 și 1993 a fost guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, director general adjunct la Centrul Român de Geologie şi Geoecologie Marină Bucureşti.

In Memoriam Marian Traian GOMOIU

Am aflat cu tristețe și compasiune vestea încetării din viață a domnului Acad. Prof….

Publicată de ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii pe Joi, 25 februarie 2021

Poetul Lawrence Ferlinghetti a murit

Lawrence Ferlinghetti, un important poet, librar şi editor american, reprezentant de marcă al Beat Generation, una dintre cele mai inovatoare mişcări literare şi culturale din secolul al XX-lea, a murit luni la vârsta de 101 ani în locuinţa lui din San Francisco, informează AFP.

„A continuat să scrie şi să publice noi volume până când a împlinit 100 de ani, iar opera lui îi asigură un loc de seamă în literatura americană”, au anunţat marţi într-un comunicat reprezentanţii legendarei edituri City Lights Booksellers and Publishers, pe care Lawrence Ferlinghetti a înfiinţat-o la San Francisco în anul 1953.

În comunicatul de marţi, librăria pe care a înfiinţat-o a ţinut să salute „cunoştinţele şi iubirea lui faţă de literatură, curajul său în apărarea dreptului la libera exprimare şi rolul lui vital de ambasador al culturii americane”. Lawrence Ferlinghetti a murit din cauza unei pneumopatii interstiţiale, potrivit copiilor lui, citaţi de presa americană.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 25 feb. 2021, 12:57 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă