Distracție fără limite pe apă. Cum arată vasul care are interioarele inspirate din locurile simbolice ale Veneției

Publicat: 09 Jun. 2022, 10:30 Arhiva

Distracție fără limite pe apă. Noua modă printre vedete și nu numai, de a petrece concediu pe vas, în largul mării.

Costa Venezia, construită la șantierul naval Monfalcone al Fincantieri și intrat în funcțiune în martie 2019, este o navă sub pavilion italian din flota Costa Croaziere.

Interioarele sunt dedicate locurilor celebre, piețelor, personalităților și simbolurilor Veneției. Teatrul navei amintește de teatrul „La Fenice” din Veneția; atriumul principal amintește de „Piața San Marco”, în timp ce cele două restaurante principale sunt un omagiu pentru „Marco Polo” și „Canal Grande”. La bord se află și două gondole adevărate, realizate de meșteri în Squero di San Trovaso.

Mai mult, datorită numeroaselor sale spații în aer liber și celei mai mari oferte de mese în aer liber din flotă, vasul oferă experiența unică a unui oraș de artă călător pe mare.

Restaurantele principale, Lounge delle Stelle și puntea Lido au fost proiectate de YSA Design, în timp ce restul zonelor publice de Partner Ship Design. Studioul italian Fp Art, cu sediul în Genova, a furnizat lucrări de artă decorativă în toate zonele publice, inclusiv cabine și coridoare.

Distracție fără limită de vârstă

Pe Costa Venezia, fiecare oaspete își găseste propriile oportunități de distracție. Adulții se pot bucura de un program de divertisment care oferă spectacole live de calitate, începând cu cele care vor fi reprezentate în „Teatro Rosso”.

Pentru copii și adolescenți, există o lume întreagă de descoperit la bordul Costa Venezia. Pornind de la „Laguna Water Park”, un adevărat parc acvatic cu trei tobogane de apă de diferite înălțimi. O altă caracteristică uimitoare este „Rope Garden Adventure Park”, un parc de aventură în care oaspeții pot călători suspendați deasupra mării între poduri, platforme și telecabine tibetane, întotdeauna în deplină siguranță.

Două zone ale navei sunt dedicate în întregime adolescenților: una interioară, cu jocuri PlayStation și o lounge-discotecă, și una în aer liber cu tenis de masă și biliard. Clubul Squok, în schimb, este pentru cei mai mici: aici copiii se pot distra cu luminile și sunetele jocurilor digitale NEOS, dar și să alerge sălbatic în zona în aer liber, sub supravegherea animatorilor.

Pentru iubitorii de sport, exista terenul de fotbal și minigolf. Printre numeroasele atracții ale vasului, se numără și Gondola Lounge.

La bordul vasului, oaspeții pot alege dintre 13 restaurante, diferite ca stil și oferta de mâncare.

Cele două restaurante principale Marco Polo și Canal Grande oferă o imersiune unică în atmosfera venețiană. În fiecare seară, meniul celor doua restaurante include un Destination Dish, un fel de mâncare legat de destinațiile pe care oaspeții le vor vizita în ziua următoare, creat exclusiv pentru ei de trei dintre cei mai buni bucătari ai lumii: Bruno Barbieri, Hélène Darroze și Ángel León.

Restaurantul Archipelago oferă o experiență culinară unică, cu trei meniuri întregi din care să aleagă, câte unul pentru fiecare dintre cei trei bucătari. Restaurantul Elite este dedicat oaspeților rezervați în Suite.

La Fiorentina Steak House, oaspeții se pot bucura de cele mai bune preparate din carne, cum ar fi friptura T-bone Florentine și Piemontese Fassona, precum și Black Angus irlandez și pui organic. Dim Sum oferă o selecție de specialități chinezești, cum ar fi tăiței și găluște cu carne, pește sau meniu vegetarian. Teppanyaki servește mâncăruri din pește, carne și legume, preparate pe loc și în vizorul bucătarilor.

Pentru a mânca în aer liber lângă mare, Costa Venezia oferă o alegere nemaivăzută până acum: Sushino at Costa, dedicat în întregime bucătăriei japoneze; Hot Pot, unde oaspeții devin bucătari pentru o seară, grătarul Lanai, pentru a trăi experiența unică a unui grătar autentic în aer liber la malul mării; the Salty Beach street food, pentru a gusta multe specialități italiene de street food pe bază de pește, carne și legume, dar și preparate din fructe proaspete. Pentru cină sau o pauză în familie, există și Pizzeria Pummid’Oro și Gelateria Amarillo, cu înghețată artizanală italiană făcută la bord în fiecare zi.

La ora de cocktail, oaspeții pot alege dintre 8 baruri diferite unde să savureze un cocktail în companie bună, precum „Bella Bar”, „Burano Bar”, „Mask lounge” și „Lobby bar”.

Relaxare in intimitate

Vasul oferă multe spații pentru a trăi momente de intimitate pentru cupluri. Începând cu trei spații în aer liber, unde oaspeții se pot bucura de soare și mare în liniște: Lounge delle Stelle, un lounge bar rafinat și elegant în care oaspeții se pot simți ca adevărate vedete, Aperol. Spritz Bar, pentru un aperitiv la apus pe un șezlong și pe Lido Deck, pentru relaxare lângă piscină.

Pentru cei care caută momente de relaxare alături de partenerul lor, există centrul spa privat Sole Mio, cu saună, jacuzzi și săli de tratament pentru masaje, toate cu vedere la mare.

Vasul oferă, de asemenea, un cazinou și o galerie de artă cu lucrări ale artiștilor contemporani, pop și suprarealişti, care pot fi achiziționate și la bord.

Costa Venezia, construită la șantierul naval Monfalcone al Fincantieri și intrat în funcțiune în martie 2019, are un tonaj brut de 135.500 t, o lungime totală de 323,6 m, 20 de punți, si o capacitate maximă de 5260 pasageri. Sunt 2.116 de cabine, iar 1278 este totalul angajatilor.

Publicat: 09 Jun. 2022, 10:30 Arhiva
Pe aceeași temă