Femeie, diagnosticata cu cancer in a saptea luna de sarcina. E ireal ce s-a intamplat cu ea, apoi!

Publicat: 20 Mar. 2019, 20:25 Parenting

O tanara in varsta de 29 de ani din America a avut parte de un soc. Intr-o zi, medicul ei care ii monitoriza sarcina i-a dat un telefon fatidic.

Femeie, diagnosticata cu cancer in a saptea luna de sarcina. Sarah Hanan fusese la spital pentru un control de rutina. Medicul ei a sunat-o insa sa ii dea o vestea proasta. Gravida in sapte luni, aceasta a fost diagnosticata cu cancer, o boala nemiloasa. Norocul ei a fost Ben, sotul ei.

Femeia a fost diagnosticata cu cancer in a saptea luna de sarcina dupa ce Ben, sotul ei, a vazut un nodul. Cei doi stateau pe canapea, intr-o zi, si el se uita la sanii ei. Asa a observat atunci un mic nodul pe unul din sani. Femeia s-a dus la medic pentru un control.

‘Știu că probabil nu e nimic, dar ați putea să verificați ce e aici?’, i-a spus Sarah Hanan medicului sau. Din nefericire, a aflat ca are cancer. ‘În 24 de ore am trecut prin toate stările. De la a fi extrem de fericită legat de bebelușul care avea să vină până la vestea că am fost diagnosticată cu cancer. Trebuie să iau o decizie legată de băiatul meu? Trebuie să iau o decizie legată de mine?’, mărturisește Sarah.

Femeie, diagnosticata cu cancer in a saptea luna de sarcina

Femeia s-a dus la oncolog pentru a face mai multe teste. Medicul i-a spus ca are o forma de cancer care evolueaza agresiv. I-a recomandat chimioterapie, cu toate ca existau riscuri mari ca fatul sa fie afectat. ‘Până atunci nu puteam lua nici ibuprofen și deodată făceam chimioterapie’, își amintește Sarah.

Tumora femeii incepuse sa se dubleze alarmant de repede. Sarah a inceput chimioterapia pe care nu o resimtea atat de rau. Femeia a marturisit ca a avut greturi si tot ce manca avea gust de metal. Se temea ca isi va pierde tot parul. In luna ianuarie, Sarah a nascut un baiat sanatos.

Femeia isi va scoate sanii pentru a nu face iar cancer

Medicii i-au oprit tratamentul pentru cancer cu 3 saptamani inainte de venirea pe lume a lui Noah. Femeia a reinceput chimioterapia la o saptamana de la nastere. Din nefericire, nu a putut alapta, chiar daca isi dorea. ‘Abia așteptam să fac asta. Unele femei aleg să nu alăpteze, dar eu simțeam că mi s-a luat, că nu am avut măcar această alegere’, declară femeia.

In martie, un alt set de teste a aratat ca femeia are o mutatie a genei TP53. Adica risca sa dezvolte cancer si medicii i-au recomandat sa isi taie sanii. In mai va suferi o dubla mastectomie. Din nefericire, chimioterapia a inceput sa ii faca rau. Aceasta nu mai are vlaga si energie.

Din fericire, tumora i se micsoreaza intr-un ritm bun. Cu toate astea, Sarah va mai face radioterapie si terapie cu hormoni. Pacienta va fi monitorizata de medici toata viata, informeaza bbc.com.

Foto: arhiva personala Sarah Hanan

Publicat: 20 Mar. 2019, 20:25 Parenting
Pe aceeași temă