Detaliul pe care Elena Ceaușescu îl ținea ascuns de public! Familia soțului era vizată!

Publicat: 08 Jan. 2020, 08:48 Life

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost, cu adevărat, iubiți și apreciați de oameni în regimul comunist. Însă, după căderea regimului în 1989, mai multe secrete au fost dezvăluite.

O mare parte din oamenii care se află în prezent și au trecut și simțit ce înseamnă regimul comunist sub ”tutela” lui Nicolae Ceaușescu au mărturisit că ”a fost o perioadă bună”, ”aveam ce mânca” și alte considerente. Îi văd precum niște eroi ai perioadei care au oferit oamenilor condiții, dar ei fiind tot cei care luau înapoi dacă ceva ”era suspect”.

Mai multe detalii din viața personală a soților Ceaușescu au fost oferite chiar de Mihai Pacepa, cel care a scris cartea ”Orizonturi Roșii”. El este fost adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (DIE) a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceauşescu.

Bărbatul a pus accent pe imaginea Elenei Ceaușescu în perioada comunistă din România.

Așa cum susține și Mihai Pacepa, Elena Ceaușescu și-ar fi dezamăgit copiii, după ce nu a reușit să gestioneze relația cu ei. Pare-se că cea care a suferit cel mai mult ar fi fost chiar Zoe, căci viața ei era controlată de soția dictatorului. Atunci când Zoe s-a îndrăgostit de jurnalistul Mihai Matei, Elena Ceaușescu a dat ordin securiștilor să-l urmărească. Soția dictatorului a primit filmulețe cu cei doi și înregistrări telefonice. Ulterior, relația lor a luat sfârșit. Zoe a fost urmărită în continuar eși arestată la Revoluție. Matei a fost trimis în Guineea și nu se știe cum a murit.

„Ura Elenei creştea tot mai mult, hrănită de pasajele din intercepţiile telefonice, transcripţiile microfoanelor şi filmele făcute în secret cu privire la întâlnirile lui sexuale cu Zoia. Acum, Elena se enerva numai la auzul numelui de Mihai. Pur şi simplu nu mai vreau să mai aud de ticălosul ăsta nici măcar o zi în plus. L-aş putea omorî ca pe un vierme. Un accident de maşină sau cam aşa ceva. Dar fiică-mea cu minte de găină ar putea face din asta o mare dramă. Vreau să fie trimis peste hotare şi lăsat acolo până putrezeşte, a spus Elena, a cărei voce devenise brusc caustică. M-am săturat să tot am coşmaruri noapte de noapte din cauza lui”, ar fi spus Elena Ceauşescu, conform lui Pacepa.

Elena Ceaușescu nu-și primea nora în casă și ar fi fost răutăcioasă cu familia dictatorului

Alte detalii interesante despre Elena Ceaușescu sunt legate de felul ei de a fi și de atitudinea pe care o avea față de oamenii care ar fi trebuit să-i fie dragi.

În cartea scrisă de Mirela Petcu și arhitectul Camil Roguski, ”Ceaușescu: adevăruri din umbră”, potrivit Adevărul, Elena Ceaușescu ar fi fost descrisă ca fiind o femeie rea.

De asemenea, soția fiului ei, Valentin, nu avea voie să intre în casă și nici frații lui Nicolae Ceaușescu.

„Fraţii lui nu aveau dreptul să vină la ea acasă decât atunci când erau chemaţi. Nici pe nora ei, pe nevasta lui Valentin, nu o primea. Venea cu copilul până la uşă, securistul îi lua copilul şi i-l ducea îndărăt.”

„Era un om cu suflet mic şi foarte răutăcioasă. Elena era răutăcioasă chiar şi cu tatăl lui Ceauşescu”, a scris Roguski.

Pe de altă parte, jurnalistul italian Enzo Bettiza a scris în urmă cu ani de zile o cronică denumită foarte interesant, ”Vampirul de pe planeta roșie”.

„Dintr-odată s-a deschis o uşiţă laterală. A intrat, pe vârful picioarelor, o femeie de circa cincizeci de ani, cu părul de un blond-argintiu pieptănat în formă de tort nupţial deasupra unui craniu mic, colţuros, aproape ascuţit. Chipul părea împietrit, inexpresiv, cu un ceva de neterminat şi de fetal în fizionomia vagă. Purta un pretenţios taior Chanel care nu reuşea să-i îndepărteze aerul de învăţătoare de şcoală elementară. S-a aşezat pe un fotoliu aflat la distanţă, a rămas acolo împietrită circa un sfert de oră, a ascultat cu atenţie întrebările şi răspunsurile interviului. Deodată, în aceeaşi tăcere în care intrase, a dispărut mută şi fără a saluta. Mai târziu, m-au informat că întrevăzusem infirmiera bolnavului şi adevărata stăpână a României: inginerul chimist Elena Ceauşescu”, e descrierea făcută de italian Elenei Ceauşescu.

Publicat: 08 Jan. 2020, 08:48 Life
Pe aceeași temă