Destinații pentru vacanța visurilor tale. Locuri magice pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață!

Publicat: 03 Mar. 2021, 11:50 Life
Destinații pentru vacanța visurilor tale. Locuri magice pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață!

Călătoriile ne îmbogățesc sufletul și ne creează amintiri magice. Locurile pe care alegem să le vizităm își vor lăsa amprenta asupra noastră și ne vom aminti cu drag de ceea ce am simțit atunci când am văzut pentru prima oară un colț de lume.

Iată cinci locuri absolut fabuloase pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Italia 

În Italia nu există un singur loc deosebit care merită văzut. Întreaga țară este presărată cu locuri minunate care te vor impresiona până la lacrimi. Ruinele din Roma, gondolele din Veneția, podgoriile întinse, dealurile verzi, culorile magice din Cinque Terre, turnul din Pisa, magazinele de la Milano, toate acestea merită să le vezi, măcar o dată în viață.

Capitala Italiei, Roma nu poate fi vizitată într-o singură zi! Astfel că e bine să îți faci un plan în care să incluzi Colosseumul, Panteonul, Fontana di Trevi, Piață Navona, Bazilica San Pietro, Castelul Șanț’Angelo, grădinile din Villa Borghese, Muzeul Capitoliului, Via Appia și, dacă mai ai timp, Cetatea Vaticanului.

New York

Este locul ideal pentru a vedea lucruri unice, de care nu te poți bucura în Europa. Deși au o istorie de numai 245 de ani, Statele Unite ale Americii au devenit tărâmul mult-visat de tineri din întreaga lume. Orașul New York este o adevărată metropolă, cu zgârie-nori autentici și monumente arhitecturale impresionante.

Metroul din New York este o adevărată operă de artă, fiind unul dintre cele mai vechi sisteme de acest gen din lume. Metroul din New York are nu mai puțin de 468 de stații în funcțiune.

Celebra Statuie a Libertății, Empire State Building, Central Park, Muzeul Metropolitan, Brooklyn Bridge, Times Square sunt doar câteva locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi la New York.

Islanda

Mica insulă situată în Atlanticul de Nord este o adevărată bijuterie în ceea ce privește locurile pe care le poți vizita. Reykjavik, capitala Islandei este cel mai curat oraș din Europa. Reynisfjara este celebra plaja cu nisip negru, pe care trebuie să o vezi! Micuța insulă te îmbie cu o natură unică și extrem de atrăgătoare.

Una dintre cele mai renumite complexe geotermale din lume, Laguna albastră se găsește pe teritoriul Islandei în apropiere de capitală țării.

Temperatura apei se menține indiferent de anotimp în jurul valorii de 40 de grade Celsius. Proprietățile curative ale locului se datorează mineralelor prezente în apa lagunei. Laguna albastră s-a format în anul 1976 în urma unor lucrări la o uzină din apropiere.

Tokyo

Este considerat cel mai modern oraș din lume. Capitala Japoniei este considerată cea mai aglomerată zonă metropolitană din lume. Faptul că ai ajuns până în celălalt capăt al lumii și vizitezi o zonă cu o cultură complet diferită de cea a europenilor este o experiență unică.

Merită să vezi Palatul Imperial, podul Jingu Bashi, Tokyo Skytree, a doua cea mai înaltă clădire din lume. Nu sunt de ratat nici piața de pește, templele vechi și o mulțime de alte locuri pe care le vei descoperi în aventura ta asiatică.

Noua Zeelandă

Noua Zeelandă este situată în sud-vestul Oceanului Pacific, în emisfera sudică. Țara este unică datorită florei și faunei sale. Dacă ai ajuns în acest colț de lume trebuie să vezi orașul hobbiților – Hobbiton Movie Set, unde au fost filmate numeroase scene din trilogia The Lord of the Rings, dar și cel mai mare oraș al al țării, Auckland.

Nu este de ratat nici Milford Sound, un fiord ce se află între Parcul National Te Wahipounamu și Parcul National Fiordland din Insula de Sud. Acesta se întinde pe o lungime de 15 km spre Marea Tasmaniei. Este flancat de piscuri cu înălțimi de peste 1.200 m. Pantele fiordului sunt acoperite de paduri luxuriante. Zona este arealul a numeroase specii marine printre care foci, pinguini, delfini, chiar și balene.

Sursa foto: Pexels.com

 

Publicat: 03 Mar. 2021, 11:50 Life
Pe aceeași temă