Destinații de vis pentru o vacanță de neuitat. Locuri pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

Publicat: 15 apr. 2021, 11:51 Autor: Elena Life

Chiar dacă pandemia de coronavirus a închis multe granițe și a făcut aproape imposibilă plecarea într-o vacanță, lucrurile vor reveni la normal, iar lumea își va deschide porțile locurilor minunate pe care trebuie să le vizitezi. Sunt orașe, țări, muzee, minuni ale naturii pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată în viață. Iată cinci locuri absolut fabuloase pe care nu trebuie sa le ratezi.

Iată câteva dintre locurile absolut fabuloase pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață

Italia – În Italia nu există un singur loc deosebit care merită văzut, întreaga țară este presărată cu locuri minunate care te vor impresiona până la lacrimi. 

Ruinele din Roma, gondolele din Veneția, podgoriile întinse, dealurile verzi, culorile magice din Cinque Terre, turnul din Pisa, magazinele de la Milano, toate acestea merită să le vezi, măcar o dată în viață.

New York – este locul ideal pentru a vedea lucruri unice, de care nu te poți bucura în Europa. Deși au o istorie de numai 245 de ani, Statele Unite ale Americii au devenit tărâmul mult-visat de tineri din întreaga lume. Orașul New York este o adevărată metropolă, cu zgârie-nori autentici și monumente arhitecturale impresionante.  

Metroul din New York este o adevărată operă de artă, fiind unul dintre cele mai vechi sisteme de acest gen din lume. Pentru a reuși să înțelegi exact unde te afli și unde îți dorești să ajungi, vei avea nevoie de o hartă, acesta având 468 de stații în funcțiune.  Celebra Statuie a Libertății, Empire State Building, Central Park, Muzeul Metropolitan, 

Brooklyn Bridge, Times Square sunt doar câteva locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi la New York. 

Plaja cu nisip negru din Islanda, una dintre minunile naturii

Islanda. Mica insulă situată în Atlanticul de Nord este o adevărată bijuterie în ceea ce privește locurile pe care le poți vizita. Reykjavik, capitala Islandei, este cel mai curat oraș din Europa. Reynisfjara, celebra plaja cu nisip negru, este unică în lume. Țara te îmbie cu o natură unică și extrem de atrăgătoare. 

Tokyo. Este considerat cel mai modern oraș din lume. Capitala Japoniei este considerată cea mai aglomerată zonă metropolitană de pe întreaga planetă. Deși sunt o mulțime de obiective turistice în orașul luminilor, faptul că ai ajuns până în celălalt capăt al lumii și vizitezi o zonă cu o cultură complet diferită de cea a europenilor este o experiență unică. 

Merită să vezi Palatul Imperial, podul Jingu Bashi, Tokyo Skytree, a doua cea mai înaltă clădire din lume. De asemenea, trebuie să nu ratezi piața de pește și templele vechi. Pe lângă acestea, vei mai avea de descoperit o mulțime de alte locuri.

Noua Zeelandă  este situată în sud-vestul Oceanului Pacific, în emisfera sudică.Țara este unică datorită florei și faunei sale. Dacă ai ajuns în acest colț de lume trebuie să vezi orașul hobbiților – Hobbiton Movie Set. Aici au fost filmate numeroase scene din trilogia The Lord of the Rings. De asemenea, nu trebuie să ratezi cel mai mare oraș al al țării, Auckland. 

Orice destinație îți dorești să vizitezi, este important să te bucuri din plin de călătorie, să descoperi locuri și oameni noi, să îți creezi amintiri pe care să le povestești nepoților, pe balansoarul de pe veranda casei tale, în timp ce zâmbești printre imagini care ți-au rămas întipărite în minte peste ani. 

Sursa foto: Pexels.com

 

Publicat: 15 apr. 2021, 11:51 Autor: Elena Life
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă