Descoperirea facuta in acel lac i-a lasat fara cuvinte pe scafandrii.
Echipa care a mers sa exploreze un lac din Statele Unite ale Americii a avut parte de o surpriza de proportii. Cu cat scafandrii se apropiau mai mult de fundul acelui lac, ei au putut observa ce se afla in apele reci si au filmat totul.
Mai mult, ceea ce-au gasit dateaza din anul 1911, avand si o mare semnificatie istorica. Asta deoarece si povestea din spatele descoperirii din Lacul Superior e una incredibila si e una pe care multa lume nici n-a avut ocazia sa o afle.
Scafandrii s-au aventurat in apele reci ale acelui lac din Michigan, in Statele Unite. La o adancime considerabila, ei au gasit o epava a unei nave care s-a scufundat in urma cu 107 ani. Pe nume „The Gunilda”, acea nava a arata si acum la fel ca in momentul in care s-a cufundat in apele acelui lac.
Descoperirea i-a lasat pe oameni fara cuvinte, mai ales ca au profitat din plin de faptul ca au regasit nava, fara sa planuiasca acest lucru. Ambarcatiunea grandioasa avea 60 de metri in momentul in care a fost construita la comanda, in anul 1897, in orasul Leith, din Scotia.
Alaturi de echipa ei, Becky Kagan Schott a gasit „The Gunilda” si a realizat mai multe imagini, dar si un filmulet, in care se poate observa interiorul navei ce se afla la o adancime de aproape 100 de metri. Totodata, experienta a fost una periculasa pentru scafandrii care au ajuns pana pe fundul acelui lac.
Pentru ca nu a mai putut fi salvata, avand daune mult prea mari in momehtul impactului, „The Gunilda” a fost lasata sa se scufunde, iar persoanele aflate la bord au fost transportate la tarm cu ajutorul unor barci.
„Cand am vazut prin ferestre ca pianul dintr-o camera era neatins sau ca pe mese inca se aflau jocuri de carti, aproape de un semineu, ne-a lasat fara cuvinte. A fost foarte spectaculos. Nu foarte multa lume se aventureaza pe fundul acestui lac si nu se ajunge foarte usor pana la aceasta nava. Noi am avut la dispozitie doar 25 de minute pana cand trebuia sa ne intoarcem iarasi la tarm, pentru ca altfel riscam sa ramanem fara oxigen la o temperatura de 3 grade Celsius”, a povestit Becky Kagan Schott.
(sursa: storytrender.com)