O echipa de arheologi a facut o descoperire impresionanta, in Kenya.
Cu mii de ani in urma, mediul din Africa era in continua schimbare, iar atunci s-a format si o noua societate, pe malul lacului Turkana. Acolo a fost construit ceva foarte rar, gasit recent de catre savanti, cand faceau sapaturi in Kenya.
Ramasitele descoperite au fost analizate in detaliu. De asemenea, o echipa internationala de arheologi, care a observat o structura masiva, a remarcat si faptul ca acea constructie a fost prima de acel fel.
Structura uriasa care a fost descoperita in Kenya dateaza de acum 5000 de ani si a fost o analizata cu multa grija de catre savanti. Ei au ajuns la concluzia ca de fapt au in fata ochilor un cimitir de mari dimensiuni, primul de acel tip din Africa.
Denumit „Lothagam North Pillar Site”, locul a capatat rapid o semnificatie foarte mare pentru arheologii care au realizat sapaturile. Aproximativ 600 de cadavre au fost inhumate in interiorul constructiei.
Ramasitele omenesti din interior a fost asezate meticulos in cavitatile platformei din interiorul mormantului comun. Acesta are un diametru de 30 de metri si se estimeaza ca cel putin 580 de persoane au fost duse acolo, dupa trecerea in nefiinta.
Printre ramasitele descoperite de arheologi in Kenya se numarau si osemeninte ale barbatilor, femeilor, copiilor, iar acolo erau adusi si varstnicii. Mai mult, s-ar parea ca ar fi vorba de cei care au facut parte dintr-o societate pastorala si care au trait cu mii de ani in urma.
Niciunul dintre cadavre nu prezenta urme ale unui tratament special, pentru ca fiecare fusese inhumat sub megaliti uriasi, noteaza descopera.ro. Desi mormintele comune au fost folosite foarte des, de-a lungul istoriei, utilizarea megalitilor reprezinta un simbol al unei ierarhii sociale stratificate.
Cei care apartineau de societatea de pe malul lacului Turkana beneficiau de un tratament egal, cel putin in momentul in care treceau in nefiinta. Mormantul a fost descoperit intr-o regiune din Kenya, ce fusese locuita cu aproximativ 5000 de ani in urma.