Descoperire impresionanta facuta de arheologi, in Egipt! Ce au gasit in cateva gropi de peste 30 de metri adancime

Publicat: 17 iul. 2018, 21:00 Autor: madalina m. Life

O echipa de cercetatori a facut o descoperire cu adevarat impresionanta, in Egipt.

Specialistii de origine egipteana, dar si germana, au gasit mai multe obiecte considerate sacre, in urma cu cateva mii de ani. Descoperirea din Egipt ar putea sa ii ajute pe savanti sa isi formeze o opinie mult mai clara despre viata din antichitate.

Ce i-a lasat pe oamenii de stiinta fara cuvinte a fost faptul ca toate artefactele erau intr-o stare foarte buna si s-au pastrat odata cu trecerea mileniilor. In plus, descoperirea a fost facuta intr-un complex funerar din Saqqara.

Descoperire impresionanta facuta in Egipt

Echipa de cercetatori germani si egipteni a descoperit o masca din argint poleita cu aur, un atelier de mumificare, dar si cateva mumii, alaturi de sarcofage. Compexul funerar continea din Saqqara, in Egipt continea si cateva gropi, sapate la adancimi foarte mari.

Una dintre gropi avea o adancime chiar si de 30 de metri. Artefactele gasite recent dateaza de acum circa 2.500 de ani, iar masca de argint provine din 664 – 404 i.e.n. „Descoperirea mastii poate fi numita o senzatie!”, a fost de parere Ramadan Badry Hussein, seful echipei de arheologi.

Specialistul de la Universitatea Tubigen, din Germania, a mai apreciat si ca „Foarte putine masti din metal pretios au fost conservate pana astazi, pentru ca mormintele ale celor mai vechi nobili egipteni au fost jefuite!”.

v

Masca de argint poleita cu aur a fost gasita pe chipul unei mumii, ce era ascunsa intr-un cosgiug de lemn extrem de avariat. Aceasta ilustreaza imaginea zeitei Mut. In momentul in care s-au apucat sa descifreze inscriptiile inca libizile de pe suprafata cosciugului, oamenii de stiinta au aflat ca era vorba de un barbat.

El ar fi avut ca misiune pe Pamant sa fie unul dintre preotii zeitei Mut. Arheologii au mai descoperit in Egipt si vestigiile unui atelier de mumificare. Acesta continea bolur si vase de diverse marimi ce ar fi ajutat la depozitarea uleiurilor si a altor substante folosite in procesul de mumificare, dupa ce oamenii mureau, noteaza descopera.ro

In interiorul atelierului au mai fost gasite si doua bazine imense, care cel mai probabil erau folosite pentru uscarea mumiilor, dar si pentru pregatirea bandajelor ce urmau sa fie folosite pentru a inveli corpurile neinsufletite. Atelierul se afla in ramasitele unei cladiri construite din calcar si caramizi din lut.

Publicat: 17 iul. 2018, 21:00 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă